Önéletrajoz ír? Ezekre a hibákra figyeljen oda!

szerző: Jobline
2013 november 12. Szóljon hozzá

A CareerBuilder több mint 5000 HR-est kérdezett meg világszerte, mik a legnagyobb és leggyakrabban előforduló bakik az önéletrajzban.

Arra voltak kíváncsiak a CareerBuilder szerkesztői, mik azok a hibák az önéletrajzban, amiket a HR-esek a legkevésbé tolerálnak, viszont nagyon gyakran előfordul a jelentkezők között.

Forrás: Flickr.com

Elírás, helyesírás

Amikor a szövegszerkesztőben is lehet ellenőrizni a helyesírást, olyankor nincs mentség valakinek a hanyagságára - vallják a szakemberek. A legszigorúbban a francia és a brazil HR-esek: a kétharmaduk azt mondja, ennyi elég is, hogy valakinek a kukában landoljon a CV-je. Amerikában és Kínában már megértőbbek, náluk csak a szakmabeliek felénél számít az elgépelés megbocsáthatatlan hibának, az indiai HR-eseknek viszont csak a 28 százaléka ennyire szigorú.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Testreszabás

Mindig az adott pozícióhoz igazítsa az önéletrajzát! Kínában például az esetek 71 százalékában visszadobják a tucat CV-ket. Japánban (31 százalék), Oroszországban (35 százalék), Amerikában (37 százalék), és Brazíliában (38 százalék) ennél már jóval megengedőbbek.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

E-mail cím

Brazíliában, Kínában és Indiában minden harmadik munkavállaló elrontja ezt a részt. Vagy egyszerűen csak elgépeli, vagy ostoba, primitív, amatőr címeket írnak bele az önéletrajzukba.

Kísérőlevél hiánya

A német HR-esek 39 százaléka, míg a francia szakemberek 30 százaléka kapásból törölni fogja a jelentkezését, ha a kísérőlevél hiányzik. Legalább pár sort mellékeljen a jelentkezéséhez!

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

CV  •  önéletrajz  •  hiba
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)