Így szabad ellenőrizni a céges eszközöket

szerző: Jobline
2013 november 13. Szóljon hozzá

Korlátlanul nem ellenőrizheti a munkavállaló birtokában lévő tárgyakat, mivel azok személyes adatot tárolnak. A munkavállalókat előzetesen írásban kell értesíteni az eszközök használatáról, az adatok tárolásának időtartamáról és az ellenőrzés módjáról - írja a vg.hu.

Bevett szokás, hogy a munkáltatók mobiltelefont biztosítanak a munkavállalóknak. Azonban nem minden hívást jogosultak ellenőrizni - írja a Világgazdaság.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Csak akkor tehetik ezt meg, ha a mobiltelefon kizárólag üzleti célra használható. Ha magán célra is, akkor csak a munkavállaló engedélyével ellenőrizhető a híváslista, aki jogosult a híváslistán a magántelefonszámokat felismeretlenné tenni. Ugyanez vonatkozik az asztali vonalas telefonokra, kivéve, hogy itt lehetőség van arra, hogy a munkavállalók a kimenő hívásokat különböző előhívóval vegyék igénybe.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ez esetben a hivatalos előhívóval hívott számokat a munkáltató ellenőrizheti. A telefonos beszélgetések rögzítése és megismerése kizárólag a munkavállaló előzetes engedélye esetében lehetséges.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

munkahely  •  ellenőrzés  •  telefon
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)