Kiderült, mik a legstresszesebb szakmák

szerző: Jobline
2013 november 13. 1 hozzászólás

Szinte mindenki azt gondolja, stresszes a munkahelye, de az extrém rövidségű határidők, vagy amikor valaki más élete a kezünkben van, még inkább feszültebbé teszik a dolgozókat. A Business Insider összeállítása.

Összesen 747 szakmát vetettek össze egy friss amerikai kutatásban, amiben arra voltak kíváncsiak, az adott szakmában dolgozók mekkora stressznek vannak kitéve a mindennapokban - írja a Business Insider.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Ezen belül többek között azt vizsgálták, milyen következményei vannak annak, ha a dolgozó hibázik, vagy például milyen szoros határidőket kell betartani.

Tanszéki ügyintéző - Tervezés, irányítás, határidők, koordináció, hallgatói ügyintézés, egyéb oktatási tevékenységek - csak néhány példa, amiért ez a szakma felkerült a listára.

Aneszteziológus - Figyelni a beteg életjeleit, az altatást felügyelni - itt nagy baj lehet a figyelmetlenségből.

Repülőgép pilóta - Mind utas-, mind a teherszállítás nagy felelősség, komoly felkészülést és koncentrációt igényel.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Légiirányító - A légiforgalmat koordinálják annak érdekében, hogy a repülőgépek tudják tartani egymástól a távolságot és biztonságosan landolhassanak.

Sebész - A betegek kezelése önmagában felelősségteljes dolog, és egy apró gikszernek is súlyos következményei lehetnek.

Szülészet, nőgyógyászat - Terhesség, szülés, betegségek, koraszülés - a nyugalom egyáltalán nem garantált.

Táncos - Azon felül, hogy nem egy nyugdíjas szakma, folyamatos fejlődést, koncentrálást, kreativitást igényel, és balesetveszélyes is lehet.

Diszpécser (mentőknél, tűzoltóknál, rendőrségnél) - A sürgősségi hívásokat kezelik és azokat azonnal továbbítani is kell az illetékes szerveknek. Itt nincsenek üresjáratok, sokszor perceken, másodperceken múlhatnak a tragédiák.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

stressz  •  munka  •  felmérés  •  munkahely  •  Amerika  •  szakma
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (1)
m.jucuss 2013. november 17., 13:59

Azért a tanszéki ügyintézőt nem említeném egy lapon az itt felsoroltakkal. Sőőt...
A hozzá felsorolt feladatok nagy része minden ügyintézői pozícióban elvégzendő, csak az változik, hogy éppen mivel kapcsolatban.
Egy bankban, logisztikai vagy rendezvényszervező cégnél sokkal nagyobb a felelősség - ezáltal a stressz - az ügyintézőkön, mint egy iskolában/egyetemen.