Húszezer fiatalon segítene a Nestlé

szerző: Harle Szilvia
2013 november 19. Szóljon hozzá

Három év alatt 10 ezer fiatalnak nyújt álláslehetőséget a Nestlé Európa-szerte, jelentette be pénteken a nagyvállalat európai vezetője Athénban. A Nestlé Ifjúsági Kezdeményezés keretében a cég ezen felül további 10 ezer 30 év alatti fiatalnak kínál gyakornoki lehetőséget, iskolai tanácsadói programokat indít, illetve európai beszállítóit is a csatlakozásra ösztönzi. A kezdeményezésben a cég magyar vállalata is részt vesz.

A budapesti sajtótájékoztatón Mike Nixon, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a hazai kapacitások növelésének eredményeként 2011-hez képest 25 százalékkal emelkedett a foglalkoztatottak száma. Problémát jelent azonban Magyarországon és Európában is a fiatalok foglalkoztatottsága. A gazdasági válságnak köszönhetően, ma minden negyedik fiatal munkanélküli, ezen próbálnak segíteni a most induló kezdeményezéssel. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 50 százalékkal emelik a gyakornoki pozíciók számát és a következő három év során 180 gyakornoknak biztosítanak munkatapasztalat szerzési lehetőséget. (Pályakezdő ajánlataink között itt böngészhet)

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Az eseményen részt vett Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár, aki azt mondta, a kormány támogatni fogja a kezdeményezést, hiszen az ő céljuk is az ifjúság munkanélküliségének csökkentése, illetve a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatottságának növelése. Hozzátette, nagy segítség az is, hogy a kevés álláslehetőséget kínáló, lemaradottabb területeken is munkahelyeket teremt a cég szerencsi, diósgyőri, büki és kékkúti gyárában.

Forrás: Túry Gergely

Dr. Rechnitzer János, a Széchenyi István Egyetem rektor-helyettese kiemelte, hogy az egyetemek, főiskolák számára fontosak a nagyvállalati kapcsolatok, hiszen egy-egy, a mostanihoz hasonló együttműködés segíti a képzés minőségének javítását, a fiatalok megismerhetik egy ilyen szervezet működését, az elsajátított tudást pedig a munkaerőpiacon a gyakorlatban is hasznosítani tudják.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Dr. Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos a bejelentésen elmondta, hogy a fiatalok munkanélküliségének problémája csak együttműködésben oldható meg. Minden közreműködőnek egyaránt részt kell vennie a feladat megoldásában, a Nestlé Ifjúsági Kezdeményezés pedig egy kiváló példa az üzleti szféra szerepvállalására, mely által a nagyvállalat tevékenyen hozzájárul egy társadalmi probléma kezeléséhez.

A Nestlé Ifjúsági Kezdeményezés négy pillérre épül. A már említett munkahelyteremtésen és gyakornoki lehetőségeken kívül álláskeresési tanácsadói programot indítanak, amely tartalmazza az önéletrajz írást, állásinterjú tréningeket és a tanácsadást. Az „Összefogás az Ifjúságért” elnevezésű program keretében a Nestlé az európai beszállítóit is arra ösztönzi, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. A cég fontosnak tartja a közreműködést a kormánnyal, az egyetemekkel és segíti a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatottságát is az országban.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

pályakezdő  •  fiatal  •  Nestlé
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)