A diplomások csaknem fele nem a végzettségének megfelelő munkát végez

szerző: Jobline
2013 november 20. Szóljon hozzá

A frissdiplomásoknak majdnem a fele olyan munkát végez, amihez nincs szükség felsőfokú végzettsége - írja a Telegraph. A legrosszabb helyzetben egyébként a média, kommunikáció szakon végzett hallgatók vannak.

A brit statisztikai hivatal friss tanulmánya megállapította, hogy a diplomás dolgozók 47 százaléka olyan munkakörben dolgozik, amihez igazából nincs is szükség felsőfokú végzettségre - írja a Telegraph. Ez a szám 2001-ben még 37 százalék volt, és a gazdasági válság után ugrott meg ennyire.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Forrás: MTI / Vajda János

Megvizsgálták azt is, milyen fizetésekre számíthatnak a frissdiplomások. Az orvosok egész jó helyzetben vannak, az ő éves átlagos jövedelmük 45 600 font, míg a média, kommunikáció szakon végzettek csupán 21 000 fontos éves átlagfizetésre számíthatnak. Egészen jól keresnek még a mérnökök (42 000 font), és az építészek is (35 000 font). (Mérnöki, építész ajánlataink között itt tud böngészni)

A felmérésből az is kiderül, hogy bár a kommunikáció szakon végzettek rosszul keresnek, a foglalkoztatási rátájuk 93 százalék. Náluk csak az orvosoknak van nagyobb esélyük az elhelyezkedésre, ez a szám náluk 95 százalék.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

A tanulmány rávilágított arra is, hogy a diplomás férfiak átlagosan óránként 3 fonttal keresnek többet a diplomás nőknél.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

munka  •  felmérés  •  munkahely  •  diploma
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)