Ő lehet a világ legjobb főnöke

szerző: Jobline
2013 november 21. Szóljon hozzá

Nagylelkű jutalmak, céges nyaralók, a vállalat által finanszírozott utazások - többek között ez az, amit Julian Richer, a Richer Sounds alapítója biztosít az alkalmazottaknak az Independent írása szerint.

Egy felmérés szerint a Richer Sounds dolgozói 95 százaléka szeret a cégnél dolgozni - kezdi a történetet az Independent. Az elégedettség a számokon is meglátszódik, a tavalyi rossz gazdasági helyzetben az 52 üzlet az eladásokból 6,9 millió fontot profitált, a cégvezető személyes vagyonát pedig immár 115 millió fontra becsülik.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Az 53 éves Julian Richer 35 évvel ezelőtt alapította a vállalatát, amit a mai napig 100 százalékban birtokol. Az eddig is nagylelkű főnök most meghökkentő tervvel állt elő. A lap írása szerint Richer halála után a dolgozók örökölnék meg arányosan a céget.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Az alkalmazottak eddig is el voltak kényeztetve, például ingyenesen használhatják a cég Egyesült Királyságban, illetve más országokban lévő nyaralóit (a munkateljesítménytől függetlenül), a kreatív, ötletgazdag dolgozók a cég repülőin is utazhatnak, kapnak plusz készpénzt is, amiket például akár egy kocsmai ötletelésen is elkölthetnek, sőt, mindig az adott hónapban legjobban teljesítő bolt megkapja a közös Bentleyt, amit korlátlanul használhatnak. Hogy miért is tesz meg Richer ennyi mindent az alkalmazottakért? A válasz egyszerű: a főnöknek az a filozófiája, hogy a boldog és kiegyensúlyozott dolgozók jó ügyfélszolgálatot működtetnek, növelik az értékesítést, illetve szinte a nullára minimalizálódik annak az esélye, hogy valaki belülről átverje, meglopja a felettesét.

A férfi sosem akart megszabadulni jól menő üzletétől, mint mondja, neki ez az élete, és természetesnek látja azt, hogy a halála esetén azok örököljék, akik felvirágoztatták, akik a szívüket-lelküket beleölték a vállalatba.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

fizetés  •  főnök  •  juttatás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)