Hogyan szerezheti meg az állást, mielőtt azt meghirdetnék?

szerző: Jobline
2013 november 25. Szóljon hozzá

Amerikai közgazdászok azt kutatták, hogy a cégek gyakran meg sem hirdetik az üres pozíciókat. De akkor hogy töltik be azokat?

Három amerikai közgazdász (két egyetemi oktató és egy banki szakember) az álláshirdetéseket és a felvett dolgozók számát vizsgálta nemrég - írja a Glassdoor. A kutatás alapja a 2002 és 2006 közötti álláshirdetések, és a munkügyi hivatal adatai voltak. Ebből azt a következtetést vonták le, hogy az üres pozíciók 27 százalékát soha meg sem hirdették.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Arra is kíváncsiak voltak a közgazdászok, mely iparágakban tudják a legrövidebb idő alatt betölteni az üresedéseket. Ebben az összehasonlításban az építőipar volt az abszolút győztes, de gyorsan találni munkaerőt a kiskereskedelemben, a vendéglátásban, és a szállítmányozásban is.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

És éppen az első megállapítás miatt érdemes az álláskeresőnek proaktívnak, kezdeményezőnek lennie. Azokra az állásokra, amiket nem hirdetnek meg, nem feltétlenül ismerőst ültetnek be. Számos álláskereső beszámolt már az olyan jellegű pozitív tapasztalatáról, miszerint érdemes közvetlenül a céget is megkeresni, ahol dolgozni szeretne. Lehet ez egy e-mailben, vagy telefonon megtörtént jelentkezés, a lényeg, hogyha követlenül az illetékesnek sikerül eljuttatnia a CV-jét, valószínűleg üresedéskor önre fognak gondolni - már ha megfelel a kritériumoknak. A hatékony álláskeresésről bővebben ide kattinvta olvashat.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)