Mit gondoljon át, mielőtt elfogad egy ajánlatot?

szerző: Jobline
2013 november 25. Szóljon hozzá

Álláskeresőként valószínűleg lelkes lesz, ha konkrét ajánlatot kap. Azonban ne döntsön felelőtlenül, mert nem mindegy, hol is tölt el heti 40 órát - írja a usnews.com.

A usnews.com szerzője olyan fontos kérdéseket gyűjtött össze, amiket mindenképp tegyen fel magának, mielőtt elfogad egy állásajánlatot.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Világos, mit kell csinálni nap mint nap?

A munkaköri leírások sokszor nem pontosak és teljeskörűek, sőt, időnként elavultak is. Az nagyon hiba lenne, ha csak gondolná, sejtené, mivel is kell foglalkoznia egész nap. A kevésbé egyértelmű részletekre kérdezzen rá, kapjon egy pontos képet a feladatairól, mielőtt igent mond egy állásra.

Mi alapján ítélik meg a sikert?

Tudja, hogy az értékeléseknél mi számít majd sikernek? Ha ennek tudta nélkül vállalja el a munkát, nagy csalódás érheti, és ráfázhat, ha kiderül, a vállalat és az ön értelmezése alapján teljesen más a siker.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

El tudja végezni ezt a munkát?

Ne blöfföljön. Bár lehet nagy a kísértés, mert már régóta munkanélküli, de ha tudja, hogy az adott pozíció meghaladná a képességeit, inkább ne válallja el a munkát. A főnökei, kollégái hamar rá fognak jönni, hogy átverte őket, és ez a hírnevének is csak árthat.

Milyen lesz a főnök?

Szokták mondani, hogy a főnököt hagyjuk ott, nem a munkahelyet. Ám azt, hogy ő milyen típusú is, sajnos ritkán tudható meg az elején. Ha viszont valamiért volt annyira szerencsés, hogy kiderült néhány fontos dolog a leendő főnökről, akkor azok tudatában is mérlegelje, belevág-e az új feladatba, vagy nem.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

munka  •  állásajánlat  •  álláskereső  •  állás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)