Ezért éri meg diplomát szerezni

szerző: Jobline
2013 december 03. Szóljon hozzá

A Stepstone állásbörze felmérése szerint Németországban jól keresnek azok, akik felsőfokú tanulmányokat végeztek, mert az átlagos jövedelmük többnyire 35 százalékkal magasabb, mint azoké, akiknek nincs felsőfokú végzettségük, illetve szakmai képzettségük - írja a Die Welt alapján a Világgazdaság.

Az 50 ezer német válaszadó szerint Németországban a legtöbbet a szakmailag tapasztalt orvosok keresnek, akiknek éves fizetése átlagosan 89 ezer euró, de a végzett orvosok is megkeresnek évi átlag 70 ezer eurót. A mérnöki végzettségűek éves keresete 59 ezer euró, a gazdasági tudományok terén végzetteké 58 270 euró, a jogi végzettségűeké pedig 57 ezer euró - írja a Világgazdaság.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

A felsőfokú végzettséggel rendelkező számára a diploma egyben foglalkoztatási garanciát is jelent. A hannoveri Institut für Hochschulforschung megvizsgálta a 2000/2001-es évfolyamot, és kitűnt, hogy tíz évvel később a végzős hallgatóknak mindössze egy százalékának nem volt állása. Egyébként a felsőfokú végzettségűek munkanélküliségi rátája Németországban nem éri el a 3 százalékot.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

fizetés  •  végzettség  •  Németország  •  diploma
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)