Jönnek az "intelligens munkavállalók"?

szerző: Jobline
2013 december 03. Szóljon hozzá

Az elkövetkező öt évben az ’intelligens munkaerők’ száma várhatóan ugrásszerű növekedésnek indul az európai üzleti vállalkozásokban, állítja egy új kutatás alapján a Ricoh Europe.

Jelenleg az európai vállalkozások vezetőinek 4 százaléka véli úgy, hogy a munkavállalóinak nagyobb része iWorkers: megbízható és szakképzett alkalmazottak, akik napi 24 órában hozzáférnek a szükséges információhoz a vállalat és az ügyfelek igényeinek megfelelően. Ugyanakkor az üzleti vezetők lényeges változást prognosztizálnak az elkövetkező öt évben: 37 százalékuk úgy véli, hogy 2018-ra a munkaerők nagyobb része iWorkers lesz.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Az iWorker-ek számának nagy iramban történő növekedése összefüggésbe hozható a nem túl hatékony információ-megosztással. Arra a kérdésre, hogy mely területek érintettek a legnagyobb mértékben, az üzleti vezetők az első helyre a bevételkiesést (49 százalék), a második helyre az ügyfelek elvesztését, a harmadik helyre pedig az ügyfélismeret hiányát (27 százalék) tették.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

A tanulmány arra is rámutat, hogy vannak még legyőzendő akadályok annak érdekében, hogy az európai vállalkozások növelhessék az iWorkerek jelenlétét. Miközben a vállalkozások háromnegyede új technológiákba fektet be azért, hogy növelje az alkalmazottak termelékenységét mind az irodai környezeten belül, mind pedig azon kívül is, a többség a meglévő folyamatok felügyeletének szükségességét hangsúlyozza, hogy az alkalmazottak sokkal könnyebben hozzáférhessenek az üzletileg kritikus információkhoz.

Több mint 70 százalékuk úgy véli, hogy visszaveti a vállalkozásukat az a tény, hogy mobilkészülékről nem férnek hozzá a dokumentumokhoz, míg kétharmaduk azt állítja, hogy a nem megfelelő keresési funkciók megakadályozzák az alkalmazottak megfelelő információ hozzáférését, ami pedig negatívan befolyásolja az üzleti előremenetelt. Emellett 62 százalékuk állítja, hogy az összefüggéstelen információk halmaza akadályozza az információ megosztását.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)