Ez lehet az oka, amiért nem szeretik a főnököt a beosztottak

szerző: Jobline
2013 december 04. Szóljon hozzá

Vezetőnek lenni nem könnyű, és nem is való mindenkinek. Lehet, hogy sokan vágynak rá, de vannak olyan típusok, akiknek egyszerűen nem való ez a szerep - írja a Business Insider.

Miből lehet megmondani, hogy valaki jó vezető, vagy nem? A Business Insider írása szerint ez remekül látszódik a csapat teljesítményén.

A lap az alábbi indokokat gyűjtötte össze, miért nem kedvelhetik a beosztottak a főnököt, illetve amiért nem teljesítenek az elvárásoknak megfelelően:

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Hiányzik a belső marketing

Amennyire meg kell nyerni az ügyfelek bizalmát, legalább annyira fontos, hogy egy vezető ezt elérje az alkalmazottak körében is. Amit jellemzően elrontanak a főnökök, az két dolog. Az egyik, hogy parancsszerűen működtetik a szervezetet, hogy megkérdőjelezés nélkül csináljanak a munkatársak valamit, a másik pedig a megfélemlítés módszere, a mindenki örüljön, hogy van hol dolgoznia. Ezekkel az eszközökkel nem lehet megszerezni se a bizalmat, se pedig ösztönözni.

Vezetőként kezdeményezzen párbeszédet, mérje fel időnként a belső igényeket, legyen nyitott a kollégák ötletei felé.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Nemtörődömség

A jó vezetők felé hűséges és lojális a csapat. Fontos odafigyelni rájuk, és arra is, hogy meglegyen az inspirációjuk, akár plusz juttatások formájában. Ha azonban olyan vállalati kultúrát teremt, amiben nem figyel az ön alatt lévőkre, akkor ne várja el, hogy ők figyelmesek legyenek.

Nem csapatjátékos

A vezető legyen megbízható, támogató, pozitív, alkalmazkodó, elérhető. Akiből ezek hiányoznak, nehezen tudnak irányítani egy csapatot. Sőt, el sem várhatja tőlük, hogy bennük is meglegyenek ezek a készségek, ha nem mutat példát.

Nem szereti az embereket

Lehet valaki elképesztően zseniális szakember, ha nem tud bánni másokkal. A vezetés ugyanis emberekről szól, és ha negatívan áll hozzá a többiekhez, akkor jobb, ha nem törekszik vezetői szerepre.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

főnök  •  munkahely  •  beosztott
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)