Ezek a legnagyobb hibák a kísérőlevélben

szerző: Jobline
2013 december 06. Szóljon hozzá

Bár a kísérőlevél plusz lehetőség lenne ahhoz, hogy valakit behívjanak állásinterjúra, ám a tapasztalatok szerint az álláskeresők ezeket a leginkább általános, semmitmondó frázisokkal tűzik bele - írja a usnews.com.

Van olyan, amikor a kísérőlevél nemhogy nem segít, de egyenesen kárt is okoz a pályázónak - írja a usnews.com. A lap összegyűjtötte a legnagyobb hibákat.

Elgépeli a cég, vagy a címzett nevét

Szakemberek szerint ez lehet a legnagyobb hiba, amit csak elkövethet. Az azért elvárható, hogy legalább erre figyeljen.

Fogalmazzon egyértelműen

Használjon egyszer, ne idegen eredetű szavakat, hiszen ezt a pár sort valószínűleg csak gyorsan futják majd át. Nem kell túlbonyolítani, nem attól lesz remek a kísérőlevél, ha külföldi szakkifejezésekkel tűzi tele. Főleg, hogy valószínűleg a HR-es kollégánál landol a jelentkezés, aki nem feltétlenül érthet az adott szakterülethez.

Forrás: Jobline

Nézze meg a teljes méretű képet ide kattinvta!

Elérhetőségek az aláírásban

Nyugodtan beleszerkesztheti publikus közösségi média profiljait, legyen az akár egy LinkedIn-, akár egy Facebook-oldal.

Helyesírás, ragozás

Legyen igényes az írásképére, ne csak úgy kapkodva dobjon össze "valamit". Olvassa el többször, amit írt, legyen értelme a mondatoknak, és nem árt, ha a ragozással sincsenek problémák.

Egyéb, durva hibák

Lemaradt a csatolmány? Más lett a melléklet, mint amit el akart küldeni? Elírta a nevét, a telefonszámát? Apróságok, de elég kínos bakik.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)