Így lehet ingyenesen tanulni munkanélküliként

szerző: MTI
2013 december 06.

Nyitott Tanulási Központ létesült Karcagon, amelyben ingyenesen biztosítják a lehetőséget a munkahelyük elvesztésében fenyegetetteknek, vagy a munkanélkülieknek az alapkészségek és a kulcskompetenciák fejlesztésére - közölte a vidékfejlesztési miniszter a központ megnyitóján a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen.

A Vidékfejlesztési Minisztérium MTI-hez pénteken eljutatott közleményében idézték Fazekas Sándor szavait, miszerint a központ célja, hogy egy innovatív modell valósuljon meg a foglalkoztatottság, az oktatás, az esélyegyenlőség és a szociális biztonság területén.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

A miniszter a csütörtöki megnyitón arról beszélt: az intézmény új munkahelyeket teremtett, és kész háromszáz ember képzését rövidesen megkezdeni. Hozzátette: a jólét biztonságának és a szociális hátrányok mérséklésének az oktatás az egyik legfontosabb alakító tényezője. Ezért közösségi tanulási helyszínként most átadott központhoz hasonló közösségi terek fontos szerepet játszanak a helyi közösség életében.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

A tárcavezető, aki korábban Karcag polgármestere volt, hangsúlyozta, az önkormányzat jó gazda módjára mindent megtett azért, hogy az intézményei fenntartása érdekében olyan fejlesztési forrásokhoz jusson, amelyek egyszerre teszik lehetővé a költséghatékony üzemeltetés és a kor igényeinek megfelelő oktatási-nevelési környezet megteremtését.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával 1,993 milliárd forintból valósul meg - olvasható a tájékoztatásban.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

képzés  •  munkanélküli  •  tanulás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen