Megvan, hol a legveszélyesebb dolgozni

szerző: Jobline
2013 december 07. Szóljon hozzá

Közzétette a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH), idén januártól október 8-ig hány munkahelyi baleset is történt, és ezek mennyire voltak súlyosak. 53-an haltak így meg.

A munkahelyi balesetekről szóló, az év első 3/4 évére vonatkozó adatait most publikálta a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH). Ebből többek között az is kiderül, hogy a vizsgált időszakban mintegy 11 ezer munkahelyi balesetről tájékoztatták az NMH-t, amiből 53 halállal végződött.

Ha az életkort nézzük, akkor a legtöbb baleset a 35-44 éves korosztállyal történt (3089), de nem sokkal maradnak le tőlük a 45-54 (2700), illetve a 25-34 évesek sem (2679).

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Fotónk illusztráció
Fotónk illusztráció
Forrás: MTI / Mihádák Zoltán

Ha pedig a munkahelyeket nézzük, a legtöbb szerencsétlenség a gépiparban (2174) történt, ezt követi a feldolgozóipar (2 079), illetve a szállítás, raktározás, posta, távközlés (1 437). A háztartásokban egyébként nem történt baleset, de a bányászok közül is csupán hárman sérültek meg, míg a pénzügyi tevékenységben 70 esetet, a nyomozás és egyéb biztonsági tevékenységben pedig 87-et regisztráltak.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Az NMH adatai alapján arra is fény derült, az ország melyik részében a legveszélyesebb dolgozni. Ezekből az adatokból kiderül, Budapest vezeti a listát 1811 balesettel, majd jön 1148 üggyel Pest megye, de Borsod-Abaúj-Zemplén megyében se rózsás a helyzet, ahol ez a szám 758. A legbiztonságosabb Nógrád megyében dolgozni, itt csupán 226 baleset történt, majd Békésben (247) és Zalában (272) sem regisztráltak sokkal több esetet.

A halálos baleseteket tekintve Pest megye itt az élen jár hattal, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar és Komárom-Esztergom megyékbenöten-öten vesztették az életüket. Csongrádban és Szabolcs-Szatmár-Beregben viszont senki nem halt meg munkahelyi baleset miatt.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)