Bölcsészek: irány az SSC!

szerző: Jobline
2013 december 09. Szóljon hozzá

A hazai szolgáltatóközpontok jelentős bővülésen mentek keresztül az elmúlt években, mára pedig összesen már több mint 25 ezer munkavállalót alkalmaz ez a szektor, de a további növekedést az egyre súlyosabb szakemberhiány akadályozza - írja a piacesprofit.hu.

A nemzetközi szolgáltatóközpontok (SSC – Shared Service Center) hazai szerepének növelése a magyar gazdaságpolitika egyik sarkalatos törekvése. Ennek a célkitűzésnek a megvalósulását azonban mind erőteljesebben akadályozza az a tény, hogy egyre nehezebb megfelelő szakembert találni ezekre a speciális készségeket igénylő pozíciókra. A BDO Magyarország álláspontja szerint a megoldást a fiatal munkavállalók pálya-reorientációs felkészítése, illetve a szabályozási környezet rugalmasságának további fokozása jelentheti - írja cikkében a piacesprofit.hu.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

A hazai szolgáltatóközpontok jelentős bővülésen mentek keresztül az elmúlt években, és mára összesen már több mint 25 ezer munkavállalót alkalmaz ez a szektor. Az elsősorban fogyasztási cikkek gyártására, illetve pénzügyi, informatikai és távközlési szolgáltatásokra koncentráló nagyvállalatok SSC-inek 80 százaléka Budapestre koncentrálódik, ám a szakemberhiány oka elsősorban nem az egyenlőtlen földrajzi eloszlásból, hanem e szakterületek speciális követelményeiből fakad. (SSC állásajánlatainkat ide kattintva böngészheti át)

Forrás: MTI / Vajda János

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

A szolgáltatóközpontok nagyfokú nemzetközi beágyazottsága folytán a legfontosabb követelmény az angol, valamint egy további európai nyelv biztos ismerete. Az egyes pozíciók az erősen specializált feladatkörök miatt általában nem tesznek szükségessé általános rálátást az egész szakterületre, ugyanakkor olyan sajátos kompetenciákat kívánnak meg, mint a precizitás és gyorsaság, az önállóság, az alkalmazkodóképesség, illetve a szabályoknak való pontos megfelelés képessége. Az SSC-k által kínált pozíciók jelentős hányadában a személyes készségeknek jóval nagyobb szerepe van, mint annak, hogy a munkatárs gazdasági vagy más irányú felsőoktatási intézményben végezte-e tanulmányait.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

diploma  •  bölcsész  •  SSC
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)