Hogyan lehet boldogabb munka közben?

szerző: Jobline
2013 december 09. Szóljon hozzá

Egy felmérés szerint a testmozgás és a kipihentség is nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a dolgozó boldogan végezze a munkáját a hétköznapokban - írja a usnews.com.

Ahhoz, hogy boldogan és elégedetten tudjon dolgozni a munkahelyén, néha az is kell, hogy munkaidőn kívül olyan tevékenységeket végezzen, amik hatással vannak a hangulatára. A usnews.com tippjei.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Edzés, mozgás

Egy nemrég készült dolgozói boldogságindex szerint a munkavállalók 87 százaléka szerint a testmozgástól boldogabbak lesznek. Ez lehet akár alkalmi gyaloglás, vagy kemény edzés. A rendszeres mozgás pedig nem csupán a boldogságra van jó hatással, hanem a stresszt is csökkenti, illetve segít a könnyebb elalvásban. A lap az alábbi mozgásformákat ajánlja azoknak, akik még nem döntötték el, mibe is vágjanak bele: gyaloglás, futás, kocogás, jóga, pilates, edzőtermi edzés, bármilyen csapatsport, illetve kickbox.

Forrás: AFP / Ramil Sitdikov

Elegendő alvás

A kipihentség, illetve a kialvatlanság is komolyan befolyásolja a hangulatát, a hozzáállását a munkához. Szakértők szerint amellett, hogy hány órát alszik, az is fontos, hogy a pihenés minőségi is legyen. Így kapcsoljon ki minden zavaró eszközt (tévé, telefon) egy órával elalvás előtt, ezektől ugyanis nehezebben jön az álom a szemére.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

A családdal töltött idő

Fontos, hogy a lehetőségekhez képest minél több időt töltsön el a szeretteivel, a pozitív emberi kapcsolatok ugyanis jótékony hatással vannak az egészségére.

Kevés alkohol

A tanulmány szerint a legboldogabb dolgozóknak legalább a 41 százaléka nem iszik alkoholt. Néha-néha persze belefér, de ha hétköznap menne el mulatni, gondoljon arra, hogy másnaposan nagyon nehéz és fárasztó lesz dolgoznia. Ezen felül, ha buli után, késő éjjel vagy hajnalban kerül az ágyba, szinte biztos, hogy nem tudja kipihenni magát, ami jelentősen hat majd a teljesítményére.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

munka  •  boldogság  •  munkaheéy
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)