Ezeket a kérdéseket szeretik a vezérigazgatók

szerző: Jobline
2013 december 20. Szóljon hozzá

Vezérigazgatók nyilatkoztak arról, melyek a kedvenc kérdéseik, amiket a legjobban szeretnek feltenni az állásinterjúkon - írja a Business Insider.

Vannak, akik a nagyon komoly kérdésekben hisznek, akadnak azonban olyan vezetők, akik szeretik időnként elviccelni az állásinterjút, és egészen lehetetlen dolgokat kérdezni a jelöltektől - írja a Business Insider.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Mennyire vagy furcsa?

A Zappos vezetője, Tony Hsieh a meghökkentés híve. Ő általában azt kérdezi a jelöltektől, hogy 10-es skálán mennyire tartják magukat furcsának. Azt mondja, nem az a fontos, milyen számot mond az illető, hanem az, hogy hogyan oldja meg a válaszadást. Hozzáteszi, hogy igaz, aki 10-et mond, az lehet még hozzájuk is túl őrült.

Forrás: AFP / Alain Jocard

 

Kifejtős kérdés

"Meséljen arról az időszakról, amikor rájött arra, van hatalma ahhoz, hogy jelentős, értelmes, hasznos dolgokat vigyen véghez" - ez érdekli többek között Simon Andersont, a DreamHost vezetőjét. Úgy gondolja, az erre adott válaszból látni lehet, mi és mennyire motiválja a pályázót.

Egy szó

Dara Richardson-Heron, a Fiatal Nők Keresztény Szövetségének (YWCA) a vezetője arra kéri a pályázókat, írják le magukat egyetlen szóban. Azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem probléma, ha valakinek nem jut semmi sem kapásból az eszébe, sőt, szereti, ha a pályázó magába néz és elgondolkodik a válaszon.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Zombi apokalipszis

"Mit tennél, ha itt lenne a zombi apokalipszis?" - kérdezné Ashley Morris, a Capriotti's Sandwich Shop vezetője a jelöltektől. Elmondta, hogy tisztában van vele, erre a kérdésre nincs jó válasz, és csupán arra kíváncsi, hogyan teljesít az illető nyomás alatt.

Kudarcok

Sikertelenségről, hibákról senki sem beszél szívesen, Jenny Ming, a Charlotte Russe ruházati üzlet tulaja mégis rá szokott kérdezni ezekre. Nem feltétlenül az üzleti életről kell mesélni, és inkább az érdekli őt, az illető hogyan küzdötte le az akadályokat, mit csinált a kudarc után.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)