Amiket az álláskeresők mindig meg szeretnének kérdezni

szerző: Jobline
2013 december 21. Szóljon hozzá

Az állásinterjú remek lehetőség lenne arra, hogy a pályázó is feltegye a legfontosabb kérdéseit. Sajnos azonban gyakran előfordul, hogy vagy nem válaszolnak őszintén a kérdésére, vagy pedig a jelölt már annyi rossz tapasztalaton van túl, hogy inkább fel sem teszi a kérdéseit.

Tényleg ennél a cégnél dolgozna? Megfelel önnek a vállalati kultúra, az értékrend? Jól ki fog jönni a főnökével? A legtöbb álláskeresőt természetesen foglalkoztatják ezek a kérdések, de sajnos a legtöbb állásinterjún nem kapnak őszinte, egyenes válaszokat az erre irányuló kérdéseikre. Íme az alábbi témakörök, amiket minden álláskereső meg szeretne kérdezni.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Miért nyitott az adott pozíció?

Forrás: AFP / Pierre Verdy

Még csak most hozták létre? Vagy az elmúlt 3 évben már ön lenne az ötödik, aki betölti? Nagyon nem mindegy, mert sokat elárulhat a válasz a cégről, de valószínűleg erre a kérdésre nem válaszolnak majd őszintén.

Mennyire veszik szigorúan a munkaidőt?

Csakis 8-tól 4-ig lehet bent tartózkodni az irodában, vagy rugalmasak annyira, hogyha esetleg reggel orvoshoz kell mennie, akkor annyival tovább maradhasson bent, amennyit késett, vagy szabadnapot kell kivennie? Nem mindig szerencsés, ha erre ön kérdez rá, holott teljesen gyakorlati és jogos lenne az érdeklődés.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Vannak speciális szabályok a szabadság kivételénél?

Előfordulhatnak cégek, ahol vagy a munka jellegéből, vagy az anyavállalat felől érkeznek olyan utasítások, amik miatt a szabadságot a dolgozók nem feltétlenül úgy tudják kivenni, ahogy megszokhatták. Akadhat olyan munkakör is, ahol szinte esélytelen kikapcsolni, és a nyaralása alatt is magánál kell tartania a céges telefonját. És ezekkel a dolgokkal nem lenne rossz tisztában lenni még azelőtt, hogy elfogadta az állást.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)