Újabb, álláskeresőket átverő csalók buktak le

szerző: Jobline
2013 december 21. Szóljon hozzá

A dunaújvárosi rendőrök véget vetettek annak az internetes csalássorozatnak, amit egy hattagú budapesti banda követett el közel harminc sértett sérelmére. A gyanúsítottak közül hárman rács mögött vannak - közölte a police.hu.

A gyanú szerint a hatfős társaság 2013 augusztusa óta internetes oldalakon külföldi állásajánlatokat hirdetve tévedésbe ejtette a munkára jelentkezőket, akik az állítólagos szállásdíjakért 50 000 és 80 000 forint közötti összegeket utaltak át a gyanúsítottak számlaszámaira. Állást azonban egyik jelentkező sem kapott.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

A dunaújvárosi nyomozók megállapították, hogy a csoport - ami kimondottan a bűncselekmények elkövetésére jött létre - hierarchikus szervezetként működött. Volt, akiknek rábíró, felhajtó szerepe volt, és volt, akik utalást fogadó funkciót töltöttek be a csoporton belül. A társaságot irányítók arra is ügyeltek, hogy a regisztrált hirdetések álnéven kerüljenek fel az internetre.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

A gyanúsítottak közül V. Károly Márk 20 éves, R. László Zoltán 23 éves budapesti lakosok jelenleg előzetes letartóztatásban vannak. L. Bálint Zsolt 30 éves budapesti lakost gyanúsított kihallgatását követően a dunaújvárosi nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték az ő előzetes letartóztatását is.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

álláskereső  •  átverés  •  rendőrség  •  csaló
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)