Milyen magyarként dolgozni az osztrák vasúton?

szerző: Jobline
2013 december 23. Szóljon hozzá

Az ÖBB osztrák vasút büfékocsijaiban dolgozó magyarok harmada annyi bért kapnak ugyanazért a munkáért, mint osztrák kollégáik - írja a hír24.hu.

Hátrányosan megkülönböztetik a magyarokat a helyiektől az osztrák vasút kocsijain - írja a hír24.hu. A kint dolgozó magyaroknak például csak harmadannyi bér jár, mint osztrák kollégáiknak, illetve ők a 13. fizetésből is kimaradnak. Étkezési hozzájárulás most már van, ami kevesebb, mint az osztrák dolgozók által kapott diätent. A magyarok nagyjából 20 ezer forintnak megfelelő eurója pedig most sem elég az étkezésre, mivel a munkavégzés 80 százalékban külföldön van. Ennyiből semmiképpen nem jön ki az étel. Hét vagy többnapos folyamatos munkavégzésnél ehhez még, úgy tudja a lap, Erzsébet-utalványt kapnak.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

A Budapest-Frankfurt út 12 órás oda és vissza is, közötte mindössze 3 óra pihenés lehetséges. Nem tudják megoldani a csapatváltást vagy a cserét, 8 órás pihenésről szó sincs. A bécsiek egyébként úgy tudjuk, nem kapnak ilyen túrát, mert akkor a kinti szakszervezet megálljt parancsolna.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Az ilyen hosszú túrákon korábban sokszor a vonaton próbáltak aludni a magyarok. Az állásidőt egyébként tudomásunk szerint nem fizetik nekik. S mivel négy hónapos munkaidőkeretben dolgoznak, van olyan hónap, hogy 220-260 óra munkára osztják be a magyarokat (ezt az új Munka Törvénykönyve lehetővé teszi).

A teljes cikket olvassa el ide kattintva.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)