Tippek a sikeres álláskereséshez 2014-re

szerző: Jobline
2013 december 23. Szóljon hozzá

Sok munkanélküli panaszkodik, mennyire nehezen megy még mindig az álláskeresés - Lou Adler gyűjtött össze nekik néhány hasznos tippet 2014-re a LinkedIn-en.

Az álláskeresés nem egyszerű folyamat, nagyon sok időt kell rászánni, hogy sikeres legyen, és hogy elérjük azt az eredményt, célt, amit kitűztünk magunk elé - vallja Lou Adler. Most a LinkedIn-en olyan hasznos tanácsokat gyűjtött össze, amik minden munkanélküli hasznára válhatnak.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Hagyjon fel az átlaggal

Legyen bátor, meghökkentő, radikális! Hiszen ha pont ugyanazokat a sablonos megoldásokat keresi, mint amit a többi álláskereső is, valószínűleg ugyanazt az eredményt éri majd el.

Emelje ki az erősségeit

Egy-egy pozíciónál vesse össze a szükséges kompetenciákat, és a saját erősségeit. Legyen őszinte önmagával! Így valószínleg a csalódástól is megkímélheti magát, hiszen ha ezekkel tisztában van, nem fogják kapásból elutasítani a jelentkezését, mondván, túlképzett, vagy inkább alulképzett.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Összefoglaló

Lehet önnél egy összefoglaló a munkáiról, például egy PowerPointos vagy egy Prezis előadásban. Ha kap rá esélyt az állásinterjún, lehet jobban le tudja nyűgözni az előadásával, mint a korábbi munkáival, szárazon, monotonon ledarálva.

Enyhe kockázat

Ha csak részmunkaidős, vagy projektmunkát ajánlanak fel önnel, fogadja el, baj nem lehet belőle. Sőt, ha esetleg új pozíció nyílna meg, valószínűleg önre gondolnának. Persze, ha jól végzi a feladatát.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

fejvadász  •  álláskereső  •  siker
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)