Így ne viselkedjen, különben felmondanak önnek

szerző: Jobline
2014 január 03. Szóljon hozzá

A Business Insider olyan rossz szokásokat gyűjtött össze, amik kellően bosszantják a főnököt és a kollégákat ahhoz, hogy a felmondási hullám elsőként önt érje el.

A folytonos késő

Egyszer-kétszer bárkivel előfordulhat, hogy baleset van az utakon és dugóba kerül, vagy elalszik, vagy valami előre nem látható dolog jön közbe. Ha viszont szigorú munkarend szerint dolgozik, és rendszeresen késik, a főnöke ezt úgy is értelmezheti, hogy érdektelen a munkájával szemben, és előbb-utóbb elege lesz abból, hogy állandóan keresi a mentségeket, miért nem ért be megint időben.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Negatív

Ha azon kapja magát, hogy folyamatosan csak panaszkodik a munkahelyén, erről azonnal álljon le. A munkahelyi termelékenység növekedéséhez szükség van a pozitív hangulatra, így ha állandóan csak lehúzza a többiek kedvét, kerülni fogják.

Önállótlan

Eredetileg valószínűleg azért vették fel, mert úgy tűnt, jól el tudja végezni a munkáját. Ha azonban minden apróság miatt segítséget kér (a kezdeti, betanulási időt leszámítva persze), hamar a kollégák és a főnök idegeire fog menni. Találja fel magát, legyen önálló, oldja meg a problémákat egyedül!

Látványos unalom a meetingeken

A hajával játszik, a tollával kopogtatja az asztalt, vagy a mobilját nyomogatja egy-egy meeting alatt? Legalább színlelje az érdeklődést, ugyanis valószínűleg azért hívták meg, mert vagy kíváncsiak a véleményére, vagy fontosnak tartották, hogy hallja, miről van szó. Ráadásul ez a minimális udvariasság, hogy odafigyel arra, aki éppen beszél.

Mentség

Nem küldte el az e-mailt? Kicsúszott egy határidőből? Elrontott valamit? Ne mentségeket keressen, hanem legyen felnőtt, vállalja a felelősséget, és igyekezzen minél előbb kijavítani a hibáit.

Lusta

Kevés dolog bosszantja fel annyira a főnököt, mint a nyilvánvaló lustaság. Legyen szorgalmas, bizonyítsa feletteseinek, hogy tud keményen is dolgozni.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

munkahely  •  kirúgás  •  felmondás  •  iroda  •  viselkedés
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)