Mit tegyen, ha éppen munkanélküli?

szerző: Jobline
2014 január 03. Szóljon hozzá

Ha nincs munkája, ossza be jól az idejét, és ne elégedjen meg annyival, hogy küldözgeti az önéletrajzát, majd vár az esetleges visszajelzésre.

Önkéntesség

Önkénteskedni azért is jó, mert a szabadidejében legalább ki tud mozdulni otthonról és emberek között van. Ezen felül új emberekkel ismerkedhet meg, ami még ki tudja, mire lehet jó, illetve akár a szakmai ismereteit is frissen tarhatja. Ha például a webes dolgokhoz ért, akkor megkereshet egy helyi civil szervezetet és felajánlhatja a segítségét.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Készségek újítása

Ha már fentebb szóba került a szakmai ismereteinek frissen tartása: miért is ne sajátíthatna el új készségeket? Legyen akár egy szakma, egy tanfolyam, egy új nyelv, ez ártani biztosan nem fog. Nézze meg, mik voltak 2013 legkeresettebb készségei!

Kapcsolatok

Egyrészt frissítse fel régi, főleg szakmai kapcsolatait. Kezdeményezzen találkozókat, érdeklődhet akár szakmai rendezvényekről. Másrészt pedig kössön új ismeretségeket!

 

Forrás: Jobline.hu

Szabadúszóként

Érdemes olyan állásokat is figyelni, amik például egy-egy projekt erejéig tartanak. Legalább addig is dolgozik, és ki tudja, talán a későbbiekben még egy főállást is felajánlanak önnek.

Online jelenlét

Hozza létre és gondozza online profiljait! Ez napi pár órát vesz igénybe maximum, viszont nem tudni, milyen hatással lesz önre. Legyen az a LinkedIn-en, Facebookon, Twitteren, blogon, Instagramon, a lényeg, hogy adott esetben megtalálható legyen, és tudjon olyan tartalmat előállítani, ami izgalmas és szakmai.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)