Ettől rettegnek a brit nők

szerző: Jobline
2014 január 08. Szóljon hozzá

Nemrég 28 és 40 év közötti brit nőket kérdeztek egy online kérdőívben a gyerekvállalással és munkával kapcsolatos félelmeikről, illetve tapasztalataikról, hogy kiderüljön, a hasonló korú férfiakéval szemben miért torpan meg a nők karrierje ebben az időszakban - írja a csaladhalo.hu.

Az első tízezer kérdőív értékeléséből arra jutottak a Project 28-40 kutatói, hogy a nők 81 százaléka úgy gondolja, a gyerekvállalás ártani fog a karrierjének, 66 százalékuk szerint pedig a munkának kell az elsőnek lennie az életében, ha előre akar jutni.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Ettől függetlenül a megkérdezettek 89 százaléka azt mondja, hogy a munka megteremti az egyensúlyt a nő életében, és általa még jobb példaképpé válhat.

A kutatást Helena Morrissey, a Newton Investment Management igazgatója rendelte meg, aki maga is kilencgyerekes családanya. "Megdöbbentő, hogy 91 százalék szerint a legtöbb vezető pozíció túlórázással és komoly stresszel jár, miközben 66 százalék mondja azt is, hogy a munkának kell az elsőnek lennie, ha feljebb szeretne jutni a ranglétrán" - írja a csaladhalo.hu.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

karrier  •   •  gyerek  •  család  •  szülés
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)