Ezekből a hibákból mindenki csak tanulhat

szerző: Jobline
2014 január 10. Szóljon hozzá

A karrierje során mindenki vét kisebb-nagyobb hibákat - írja a Business Insider. Ez nem is baj, hiszen a tapasztalatból - jobb esetben - tanulnak az álláskeresők.

Vannak olyan hibák a karrierünk építése során, amiket nem árt, ha elkövetünk, hiszen a tapasztalatokból tudunk annyit tanulni, ami akár a későbbi sikereink kulcsát is jelentheti - írja a Business Insider. Ezekből készített a lap összeállítást, hogy segítse az olvasókat.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Pitch

A pitch-ről, vagy egy ötlet, esetleg önmagunk eladásáról már írtunk korábban. A lényege, hogy akár egy 30 másodperces liftezés alatt sikerüljön meggyőznie a másik felet, hogy önre van szüksége. A Business Insider-nek Rajat Taneja (korábban a Microsoft, most a Visa alkalmazottja) beszélt arról, hogy egyszer épp egy liftben találta magát néhány nagyon fontos emberrel, de egy "helló"-n kívül mást nem tudott kinyögni zavarában. A férfi később azt írta erről az emlékéről, hogy ekkor tanulta meg, vannak kihagyhatatlan, vissza nem térő pillanatok az üzleti életben, amikor nem szabad hagyni, hogy a félelem vagy a megilletődöttség felülkerekedjen, hanem muszáj talpraesettnek lenni és a legfurább helyzetekben is jó benyomást kelteni.

5 éves terv

A karrierünk kezdetén sokan kérdezik, mivel is akarunk hosszabb távon foglalkozni, sőt, állásinterjúkon is gyakran szóba kerül, hogyan és hol is látja magát a jelölt öt év múlva. Vivian Schiller, a Twitter egyik vezető beosztású dolgozója azonban azt mondja, neki sosem voltak tervei. Azt mondta, hogy egy kis szerencsével és türelemmel kialakulnak a dolgok, csak észre kell venni a lehetőségeket és bátornak kell lenni.

Mélypont

Ha J.K. Rowilng nem él át egy súlyos mélypontot, talán sosem születik meg a Harry Potter-sorozat. A 30-as éveit taposta, amikor úgy alakult, hogy elveszítette a munkáját, pénze sem volt, viszont a gyerekét el kellett tartania. 2008-ban tartott egy előadást az írónő a Harvardon, ekkor mondta el, hogy ez a mélypont volt az, ami tulajdonképpen rákényszerítette, hogy fejezze be a Harry Potter első részét. És milyen jól tette!

J.K. Rowling
J.K. Rowling
Forrás: AFP

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

karrier  •  hiba
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)