Egyes területeken kiszáradt a munkaerőpiac

szerző: Jobline
2014 január 20. Szóljon hozzá

Az elmúlt félév bővülési trendjének folytatásában bízik a JobGroup. A 2013-as, várhatóan 1,1 milliárd forintot meghaladó árbevétellel záruló évet követően idén a cég a minőségi állások közvetítésének megélénkülésére, a kölcsönzési terület bővülésére és a megváltozott munkaképességűek munkarőpiaci integrációjára számít.

“Akár két különálló részre is bonthatnánk az elmúlt évet” - mondta Dobár Attila, a JobGroup ügyvezető igazgatója. “Amíg az első félévre a megbízások stagnálása volt a jellemző, addig a második félévre határozott felívelés rajzolódott ki. Egyes területeken megkétszereződött a forgalmunk, ami már kifejezetten bizakodásra ad okot.” - mondta Dobár Attila.

A több mint 20 éve működő HR tanácsadó és szolgáltató cégcsoport a Magyarországon elérhető legnagyobb álláskereső adatbázisára építve aktívan jelen van a munkaerőkölcsönzés és közvetítés piacán, kezdeményező szerepet vállalt a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését és integrálását célzó folyamatokban és az elsők között épített ki átfogó kapacitást arra, hogy a munkáltatói márkaépítés teljes folyamatát legyen képes tanácsadóként és szolgáltatóként kezelni.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

“A kölcsönzési területen részben a szerves fejlődésnek, részben pedig a Contrag tavalyi felvásárlásának köszönhetően ugrásszerűen megnőtt a forgalmunk. Azt látjuk, hogy a szolgáltató központok számára kölcsönzött munkatársak, illetve mérnök, informatikai és pénzügyi szakemberek mellett egyre nagyobb igény jelentkezik a kereskedelem területén is: számos friss megbízásunk szól felkészült területi képviselői munkakör betöltéséről. A további fejlődést viszont gátolja, hogy egyes területeken szinte kiszáradt a munkaerőpiac. Egyre kevesebb például a megfelelően képzett, motivált és mozdítható IT szakember, szinte már udvarlásba fognak a cégek, ha IT-s munkatársat keresnek. Lassan az informatikai szakmánál is ott tartunk, mint a természettudományos, matematikus és mérnöki végzettségű kollégák esetében: friss diplomával a zsebükben “lábon elkelnek”, annyira nagy az igény rájuk. Ami a munkaerőkeresési megbízásainkat illeti, tavaly fellendült a közép- és felsővezetői pozícióra szóló megbízásaink száma. Ez az a terület, ahol a megbízók igazán megbecsülik az igényes, minőségi munkát.” - mondta Dobár Attila.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

A RehabJob és a BrandJob elindításával a JobGroup a munkaerőpiac speciális területeit vette célba. A megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését és integrálását segítő tanácsadó és szolgáltató cég, a 2011-ben indított RehabJob műkődése harmadik évére már nullszaldós lett. “A kezdetektől azt a szemléletet követjük, hogy a megváltozott munkaképességű embereket teljes értékű, ugyanakkor speciális igényű munkaerőnek tekintjük. Jogszabályilag lehet együtt kezelni a megváltozott munkaképességűek 450-500 ezres táborát, a munkaerőpiacon viszont mindenki esete más. Van aki utazni nem tud, van aki 4 óránál hosszabb munkaidőt nem vállalhat el. Akad, akinél a fizikai terhelhetőség korlátozott és akad olyan, aki hallásában vagy beszédében gátolt. Saját munkakörükben viszont nem egyszer felveszik a versenyt a többi dolgozóval, kitartással, odaadással, nem egyszer monotónia tűréssel kompenzálva a más területekből fakadó hátrányokat. A tavalyi év a mentális akadálymentesítés fontosságáról szólt, az idei évet pedig a differenciált  szemlélet, a pozíciók és jelentkezők egyedi kezelésének elterjesztésére szánjuk.” - mondta Dobár Attila.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

mérnök  •  IT  •  kereskedelem
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)