Miért kell mindenkinek elviselnie a stresszt?

szerző: Jobline
2014 január 21. Szóljon hozzá

Az állásajánlatokat böngészve észrevehetjük, hogy mind több ajánlatban tüntetik fel a leendő munkatársakkal szemben támasztott követelményként a nagyfokú stressztűrő képességet - írja a szoljon.hu.

Senki sem csodálkozik, ha a közismerten nagy felelősséggel, váratlan döntéshelyzetekkel járó vezetői pozíciók, menedzseri munkakörök esetén fogalmazódnak meg ilyen elvárások, vagy ügyfélszolgálati, értékesítői területen, ahol kezelni kell tudni a konfliktusokat. Ma már azonban olyan szakmáknál is feltüntetik a stressztűrést, melyeket kívülállóként nem gondolnánk stresszesnek. Például említhetünk adminisztrátort, karbantartót, csomagolót, termékösszeszerelőt, festő-mázolót, villanyszerelőt kereső hirdetéseket.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Forrás: AFP / Mahmoud Khaled

– Sokszor látom én is hirdetésekben a stressztűrő képességet elvárásként – mondta a szoljon.hu-nak Buday Péter Dániel, a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. szolnoki kirendeltségének vezetője – Ma már nemcsak a vezetői pozíciókban követelmény ez a tulajdonság. Bizonyos munkakörök esetén a mi megbízóink is megfogalmaznak ilyen kritériumot, de saját hirdetéseinkben csak akkor tüntetjük fel, ha valóban indokoltnak találjuk. A stressztűrés egyébként nehezen mérhető.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

– Bár vannak rá tesztek, valamint alkalmazzák az úgynevezett stresszinterjút. De vajon egy fizikai munkás esetén miért lehet szükség nagyfokú stressztűrésre? Valószínű, a vezetők a rájuk nehezedő nyomás egy részét megpróbálják áttolni az alkalmazottakra, szigorúan tartani kell a határidőt, teljesíteni a darabszámot, és az ebből eredő feszültséget kell tudni kezelniük. Ám egy adminisztrátor esetén értetlenül állok, miért elvárt kompetencia a stressztűrés – mondta.

A teljes cikket olvassa el a szoljon.hu oldalán.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)