Szerelő és szakács a top szakmák között

szerző: Jobline
2014 január 22. Szóljon hozzá

Értékesítőként, szerelőként és pénzügyi tanácsadóként a legkönnyebb elhelyezkedni Magyarországon, de keresettek a szakácsok is – derül ki a Jófogás.hu statisztikáiból. A portálon főleg „kékgalléros”, középfokú végzettséget igénylő munkákat keresnek és kínálnak. Ami a régiókat illeti: Budapesten a legkönnyebb állást keresni, Csongrádban a legnehezebb.

Egyre többen szeretnének az apróhirdetési oldal segítségével munkához jutni, vagy éppen fordítva, a neten rátalálni a környéken élő, szakképzett munkaerőre. A Jófogás.hu-n jelenleg közel tízezer álláshirdetést találunk, és több ezren vannak, akik szolgáltatásaikat ajánlják a munkáltatók figyelmébe. Jellemzően kétkezi, középfokú végzettséget igénylő szakmákat ajánlanak, és azokat is keresnek a netezők. 

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Az apróhirdetési portál megvizsgálta, hogy a feladott hirdetések alapján melyek a legkelendőbb munkakörök. Az eredmények szerint Magyarországon ma értékesítőkre van a legnagyobb igény, minden tizedik hirdetésben „sales” jellegű munkára keresnek jelentkezőt. Kiemelkedően népszerű szakma a szerelőké is, minden nyolcadik hirdetés nekik szól. Pénzügyi tanácsadókra, takarítókra, gépkocsi vezetőkre is szükség van, valamint a vendéglátóipar is jó eséllyel felszipkázza az állástalan szakácsokat, pultosokat.

Más képet fest a piac, ha a munkakeresők oldaláról vizsgáljuk meg: a Jófogáson állásra vadászók 15%-a takarítani szeretne, 12% bármilyen munkát elvállalna, 10% pedig eladóként állna be egy üzletbe. Sokan vágynak arra is, hogy ügyintézőként foglalkoztassák őket.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Budapesten a gazdaság még mindig jobban zakatol, mint vidéken: a fővárosban minden keresőre majd’ két álláshirdetés jut. Az online statisztikák alapján főleg az ország nyugati felében akad munkalehetőség  - legalább annyi állás van, mint ahány kereső -, Borsodban, Tolnában és Szabolcsban már kevésbé pozitív a mérleg. A legnehezebb helyzetben a csongrádiak vannak: itt kétszer annyian keresnek munkát, mint ahányan munkavállalót.

Leggyakrabban meghirdetett szakmák:

1.     Értékesítő
2.     Szerelő
3.     Pénzügyi tanácsadó
4.     Takarító
5.     Gépkocsivezető
6.     Szakács
7.     Pultos/felszolgáló

Leggyakrabban keresett állások:

1.     Takarító
2.     Bármilyen munka
3.     Eladó
4.     Adminisztráció/ügyintézés
5.     Szobafestő/burkoló/kőműves
6.     Segédmunka
7.     Gépkocsivezető/sofőr

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

munka  •  állás  •  szakma  •  szakács
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)