Ezért érdemes rendszeresen frissíteni a CV-t

szerző: Jobline
2014 január 23. Szóljon hozzá

A Business Insider megírta, miért érdemes folyton frissítenie az önéletrajzát, még akkor is, hogyha éppen nem keres munkát.

Még ha biztosnak is érzi magát a munkahelyén, és esze ágában sincs felmondani, fontos, hogy az önéletrajza mindig aktuális legyen. Éppen ezért érdemes néhány havonta ránézni, és ha történt valami újdonság (új készség elsajátítása, a pozíció változása), azt mindenképp írja bele - tanácsolja a Business Insider. Ez abban is segíthet, hogy könnyebben átlátja a karrierútját, ami alapján jobban tud tervezni a későbbiekben.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Ad egy lökést

Ha néha átláthatóan meg tudja tekinteni, honnan indult, mennyit fejlődött, látja, hogy hova tart. És ez bizony önbizalmat adhat.

Forrás: Flickr.com

Ki is vagyok?

Az önéletrajzában minden fontos szerepe ott van, hogy ki is ön. Visszagondolva felidézheti, hol érezte jól magát, hol nem, mennyire szeretett egyedül dolgozni, vagy éppen az inspirálta, ha csapatban dolgozhatott. Ha elemzi a kapott információkat, hamar rájöhet, mi, illetve mi nem működött a karrierje során.

Tanulságok

Vonja le a tanulságokat. Mennyivel lett több, hol hibázott? Tud valamire következtetni ezekből?

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Készüljön fel a legrosszabbra

Sajnos bármennyire is stabilnak érzi a pozícióját, semmiben sem lehet biztos. Bármikor jó lehet egy aktuális, friss önéletrajz, hogyha beüt a krach, akkor ne ezzel teljen az ideje.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

CV  •  önéletrajz  •  álláskeresés  •  munkahely  •  készség
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)