Így kezdik a napot az igazán sikeres emberek

szerző: Jobline
2014 január 24. Szóljon hozzá

Mit csinálnak reggeli előtt a legsikeresebb emberek? Laura Vanderkam megírta, a Business Insider ebből szemezgetett.

Laura Vanderkam amerikai szerző igazi szakértője az időbeosztásnak, így arról írt könyvet, hogyan is indítják a napjukat a legsikeresebb emberek. Vallja, hogy a nap első órája jelentősen meghatározza a folytatást. A Floridai Állam Egyetem pszichológiai kutatására hivatkozva azt írja, a kora reggeli órákban mindenki optimistábban áll neki a kihívásokhoz. Vanderkam tanulmányban foglalta össze, milyen, ébredés utáni, sikeres rituálékat ismer - írja a Business Insider.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Nincs lustálkodás

Az idő érték, éppen ezért nem szabad sokáig lustálkodni, a sikeres emberek korán kelnek - olvasható a cikkben. A szerző a tanulmánya során megállapította, hogy a vezetők 90 százaléka hétköznap reggel 6 előtt felkel. A PepsiCo vezérigazgatója, Indra Nooyi például már hajnali 4-kor ébred, és legkésőbb 7 órára beér a munkahelyére.

Mozgás

Az is kiderült, hogy a legtöbb vezető rendszeresen sportol, mielőtt elkezdene dolgozni. Vanderkam szerint a Xerox elnök-vezérigazgatója, Ursula Burns heti kétszer reggel 6-tól egy egyórás edzésen vesz részt, a Christies vezetője, Steve Murphy jógázik, de olyan is van, aki minden reggel fél 6-tól fél 7-ig futni jár.

A reggeli edzés élettani hatásai sem elhanyagolandók egyébként: csökkenti a stresszt, este pedig könnyebb elaludni.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Személyes projektek

Van, aki novellákat ír reggelente kikapcsolódásként, de olyan is akad, aki könyvet olvas.

Együtt a családdal

Bár a közös vacsora nem elhanyagolandó, a sikeres vezetők arra is szánnak időt, hogy reggelente is együtt legyenek a szeretteikkel. A közös reggeli alatt például átbeszélik a napi teendőket, vagy csak kötetlenül beszélgetnek.

Kávé

Forrás: Jobline.hu

Egy délelőtti kávé, reggeli ismerősökkel, munkatársakkal garantált módszer arra, hogy jól induljon a nap. Sokkal nyugodtabban lehet ilyenkor beszélgetni, mint nap közben egy sietős ebédet beiktatni. A legtöbben úgy nyilatkoztak, hogy reggelente frissebbek és kreatívabbak, ezért az ilyen jellegű találkozóikat a kora időpontokra igyekeznek időzíteni.

Meditálás

A sikeres vezetők rászánják az időt, hogy indulás előtt valamilyen spirituális gyakorlatot végezzenek, jó példa erre a meditáció. Sokan vallják, hogy az életminőségük jelentősen javult, mióta a mindennapi életük része a relaxáció.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)