Erre kell figyelnie, ha fel akar mondani

szerző: Jobline
2014 január 27. Szóljon hozzá

Főleg a pályakezdőknél okozhat bizonytalanságot, hogyan is mondjanak fel az első munkahelyükön. Segítünk, mire kell figyelni.

Ahány ember, annyi felmondás. Van, aki betartja az írott és íratlan szabályokat, és legalább két héttel, vagy egy hónappal jelzi a szándékát a munkáltatója felé. Van, aki minden hidat feléget maga után, veszekedve, rossz érzésekkel távozik, és akad, aki szinte egyik napról a másikra lép ki. Akármelyik utat is választja, legyen egy terve, mi mindenre kell felkészülnie, mielőtt lelép a munkahelyéről - írja a mashable.com.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Pénzügyi helyzet

Fontos, hogy tisztában legyen a pénzügyeivel. Mennyi megtakarítása van? Mennyi ideig tudja magát fenntartani? Számoljon a kiadásaival: lakás, rezsi, élelmiszer, utazás, hitel egyéb költségek. Tegyen félre, amennyit lehet, és igyekezzen a minimálisra szorítani az olyan kiadásait, amikre igazából nincs is szüksége - például kávézók, éttermek, stb.

Kezdjen el időben új munkát keresni

Az álláskereséssel ne várjon az utolsó munkanapig. Már amikor megfogalmazódik önben a szándék, rögtön akkor kezdjen el állást keresni. Ne felejtse el, hónapokba is telhet akár, mire talál munkát.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Adatok

Mentsen el minden, önnek fontos adatot. E-mailek, dokumentumok, telefonszámok. Persze a cég bizalmas, titkos adataihoz ne nyúljon, mert ezzel akár törvényt is sérthet és nagy bajba kerülhet.

Köszönet

Amennyiben megteheti, váljon el szépen a kollégáktól, főnökeitől. Legyen udvarias és adott esetben hálás a lehetőségért. Ez a jövőben meg is térülhet, ha például referenciát kell adni önről, akkor jó eséllyel bízhat abban, hogy pozitívan nyilatkoznak majd önről.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)