Hogyan dolgozza fel a kirúgást álláskeresés során?

szerző: Jobline
2014 február 04. Szóljon hozzá

Bármikor, bármivel előfordulhat, hogy felmondanak valakinek a munkahelyén, még olyankor is, ha alapvetően a munkavállaló nem hibázott.

A gazdasági környezet még mindig bizonytalan és kevésbé stabil, így könnyen előfordulhat, hogy a munkáját az önhibáján kívül veszíti el. De még ha hibázott is, ott lebeg ön előtt az égető kérdés: mihez kezdjen ezután, mit csináljon, hova mehet? - teszi fel a kérdést a jobs.aol.com.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Kirúgták

Az első és legfontosabb lépés ebben a helyzetben, hogy ne hibáztassa magát! Nehéz, de próbálja meg összeszedni magát, és ne szomorkodjon, hanem arra koncentráljon, hogyan talál majd új állást.

Információk gyűjtése

Érdemes a felmondás körülményeit tisztázni, a kirúgás jogos vagy jogellenes volt? Jogosult a munkanélküli segélyre? Ha igen, hova kell bejelentkeznie? Feltétlenül keressen fel egy munkaügyi központot, ahol tájékozódhat.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Önéletrajz, kísérőlevél

Az álláskeresés során figyeljen arra, hogy pozitívan kommunikáljon. Nem szabad a pályázataiban éreztetnie azt, hogy rosszul érzi magát, amiatt, ami történt, mert ezzel csak önmaga alatt vágja a fát. Ha nem kérdezik meg, akkor ön se említse, miért szűnt meg a korábbi munkaviszonya.

Interjú

Ha bejut az állásinterjúra, valószínűleg szóba fog kerülni a korábbi munkahelye. Legyen rövid, tömör, és őszinte, pár szóban magyarázza el a cég körülményeit (rossz gazdasági év, leépítési hullám, stb.). Ne hibáztasson senkit a történtek miatt!

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)