Mi az, amit az alkalmazottak sosem fognak bevallani?

szerző: Jobline
2014 február 17. Szóljon hozzá

Egy Gallup által készített felmérés alapján a Business Insider összegyűjtötte, mik azok, amiket a főnökök sosem fognak hallani a dolgozóiktól.

A Gallup amerikai felmérése alapján a dolgozók 70 százaléka nem elkötelezett a munkahelye felé. A Business Insider szerint ha a főnökök jobban odafigyelnének a dolgozók igényeire, akkor ez az arány sokkal kisebb lenne. Persze ehhez arra is szükség lenne, hogy az alkalmazottak őszinték legyenek, és jelezzék a problémáikat, de ezt sokan nem merik megtenni, mert attól tartanak, negatív követkeményekkel járna, ha elmondanák a véleményüket.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára! 

A lap összeszedte, mik azok, amiket a dolgozók valójában többnyire gondolnak, de nem merik elmondani a főnökeiknek.

"Utálom a meetingeket"

Talán azt gondolja, hogy a napi, vagy heti értekezletek mindenkinek a segítségére válnak, a dolgozók többsége időpocsékolásként éli meg a meetingeket.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Igyekezzen ezért mindig csak azokat a kollégákat összehívni, akikre feltétlenül szükség van, illetve próbáljon meg mindig rövid lenni, és szorítkozzon a lényegre.

"Nem fizetnek eleget"

Több mint valószínű, hogy az alkalmazottja úgy érzi, többet ér, mint amennyit keres. Ebben egyébként lehet is igazság, egy korábbi kutatás szerint ugyanis az amerikaiak 76 százaléka egyik hónapról a másikra él, mindenféle megtakarítás nélkül. A lap tanácsa szerint érdemes időnként extra jutalmakat kiosztani, ha egy-egy projekt sikerrel zárult.

"Szabadságon vagyok, ne keress"

Még ha udvariasságból azt is mondja a dolgozó, hogy a szabadsága alatt nyugodtan keresheti munkaügyben, biztosan nem lesz túl boldog, ha él is ezzel a lehetőséggel. Hagyja, hogy valóban pihenhessenek a dolgozók, így a kiégést is könnyebben megelőzheti.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

főnök  •  munkahely
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)