Miért mennek külföldre a magyar diákok?

szerző: Jobline
2014 február 18. Szóljon hozzá

A Milestone Intézet felmérése szerint a vezető brit egyetemeken tanuló magyar diákok többsége tanulmányi és majdani munkavállalási okokból ment külföldre.

A diákok által adott válaszokból kiderül, hogy többségük kifejezetten jól érzi magát odakint, és elégedett mind a tanulmányok minőségével, mind a társasági élettel. Sokat elárul, hogy a 116 megkérdezettből mindössze ketten nem ajánlanák másoknak a külföldi továbbtanulást.

Miért akartál Nagy-Britanniában tanulni?

A felmérés során többek között arról kérdezték a brit topegyetemeken tanuló magyar fiatalokat, hogy miért döntöttek a külföldi továbbtanulás mellett. A diákok több válaszlehetőséget is megjelölhettek.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

A motivációk között szinte az összes diák megnevezte a tanulmányok minőségét, és sok magyar fiatal gondolta, hogy a legjobb brit egyetemeken szerzett diploma birtokában több munkalehetősége adódik majd.

Sokuknál szempont volt a diákközpontú egyetemi oktatás, és minden negyedik fiatal döntését befolyásolta a brit típusú diákhitel lehetősége (az ottani rendszerben a hitelt csak akkor kell törleszteni, ha a későbbi éves kereset mértéke meghalad egy meghatározott összeget).

A tanulók elégedettségének mértékét jól mutatja, hogy a 116 megkérdezettből csak ketten mondták azt, hogy nem ajánlanák másnak a külföldi továbbtanulást.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

A kutatásban résztvevő diákok a külföldi egyetemi léttel teljes mértékben elégedettek, vagy elégedettek.

A felmérésből az is kiderült, hogy bár a kiutazás előtt a diákok majdnem fele tartott attól, hogy gondjai adódnak majd az angol nyelvvel, azt már csak a negyedük mondta, hogy ténylegesen szembesült is ezzel. A tanulók 76 százaléka pedig csak alig vagy egyáltalán nem küzd nyelvi gondokkal.

A beilleszkedéstől a diákok harmada tartott előzetesen, de mindössze 22 százalék nyilatkozott úgy, hogy ez ténylegesen nehézséget okozott nekik.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

külföld  •  diák  •  tanulás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)