Egy gazdi a kutyája szemszögéből írt motivációs levelet, és megkapta az állást, mint a huzat

szerző: Jobline
2018 június 07.

Mit tegyen, aki kommunikációs menedzser szeretne lenni egy kutyakaját gyártó cégnél? Írjon motivációs levelet a kutyája nevében, és hanyatt-homlok fölveszik.

Régi szabály, hogy szellemes ötletekkel kell kitűnni az álláskeresők szürke tömegéből – Sarah Levynek sikerült.

Íme a motivációs levél, amit Sarah Levy írt egy állateledelt gyártó cégnek:

„Helló, kétlábú!

Cooper vagyok, 10 éves New York-i schnauzer. Azért írok, mert szeretném elmondani, hogy a nővérem, Sarah Levy tökéletesen alkalmas a The Farmer's Dog kommunikációs menedzseri posztjára. Sarah 2012-ben szerzett diplomát a Brown Egyetemen kreatív írás szakon, azóta írással és közösségimédia-stratégiával foglalkozik. A világon mindennél jobban szeret engem és nem győzi mondogatni, mennyire neki való ez az állás. Egy kis, dinamikus csapat, amely rajong az állatokért – akár a megvalósult álom, örök élet és ingyen mogyoróvaj!
Amikor Sarah nem engem sétáltat vagy részesít mini-fejmasszázsban, azon töri a fejét, hogyan lehet hatékonyan kommunikálni és érdekes történeteket mesélni. Számos márka számára állított már elő már tartalmat, például a TED konferenciák, a Girl Rising, a 305 Fitness, a The Huffington Post és a Bustle vették igénybe szaktudását. A TED-konferenciák közösségimédia-tanácsadójaként kidolgozta és irányította a TED LinkedIn- és Instagram-kampányát. A TED stílusában tudományos és elvont elméleteket közvetített közérthetően az olvasóknak. Együttműködött a szerkesztőcsapattal az új előadások népszerűsítésében, blogbejegyzések készítésében és forgatókönyveket írt Facebook-videókhoz.
Az írás mellett Sarah nagy örömmel végez oktatói tevékenységet is. Egyetemi hallgatóként aktívan kivette részét a Brown Egyetem felvételi irodájának munkájából, részt vett a hallgatói tanácsadó programban és kampusz-túravezető is volt.
Sarah nagyon szeretne bővebben is elbeszélgetni a meghirdetett pozícióról. Ha nem válaszolnak erre a levélre, nekem fogja telebeszélni a fejemet, mi érdekli és milyen terveket dédelget. Pedig én inkább játszani szeretnék.
Köszönöm, hogy elolvasta és vau!

Cooper Levy”

Önmagáért beszél, ahogyan Sarah mindent megtett azért, hogy motivációs levele azonnal kitűnjön a többi közül. Már a felütés megragadja a figyelmet. A hangvétel jól illeszkedik a cég profiljához (kutyakaját gyártó vállalkozás), eredeti, lelkes a bemutatkozás és gazdag szakmai tapasztalatokról árulkodik. A levél olyan embert tár az olvasó elé, aki tökéletesen alkalmas a meghirdetett pozícióra.

 

 

A The Farmer's Dog hirdetése. A doboz oldalán a szöveg: „Ha a kutyájának nem ízlik, küldje vissza. Majd mi megesszük.”
A The Farmer's Dog hirdetése. A doboz oldalán a szöveg: „Ha a kutyájának nem ízlik, küldje vissza. Majd mi megesszük.”Most adjuk át a szót Levynek:
„Amikor befejeztem az egyetemet, nem igazán tudtam, mivel szeretnék foglalkozni. Adtam magamnak egy kis időt arra, hogy kitaláljam, mi legyen, és addig szabadúszó voltam. Két év után volt egy beszélgetésem apámmal arról, hogy olyan munkára vágyom, amiért lelkesedni tudok. Felnyitotta a szememet, amikor ezt mondta: ’Azon töröd a fejed, hogy mit írj az önéletrajzodba. De mi az, amit tényleg szeretsz csinálni és amire érdemes időt szánnod?’
Sarah belegondolt, hogy mit szeret leginkább. Arra jutott, hogy enni szeret meg imádja a kutyáját. „Nem vicc, beírtam a Google-ba, hogy ’egészség’, ’kaja’ meg ’kutya’, és azt dobta a gép, hogy egészséges kutyakaja, azaz The Farmer’s Dog.”

A cég éppen felfutóban volt, nagyon megtetszett Levynek, ezért úgy döntött, hogy ír nekik egy vicces motivációs levelet. „Tényleg nem tudtam, mit szólnak majd a szöveghez, de úgy találtam, hogy nincs vesztenivalóm. Ha nem tetszik nekik, majd legfeljebb nem válaszolnak. Másfelől viszont, ha kajolják a dumámat, akkor megtaláltam a céget, ahol mindig is dolgozni szerettem volna.”

A cég két alapítója értékelte a motivációs levél ötletességét, meghívták Sarah-t kávézni és megkapta az állást.

Sarah számára az volt az egyik legfontosabb tanulság, hogy a motivációs levél írása közben megtudta, milyen érzés, ha az ember kevésbé szerény.
„Nem közvetlenül magamról írtam és nem egyes szám első személyben. Ennek köszönhetően henceghettem egy kicsit, ráadásul a legjobb barátom írt rólam, és pontosan azt mondta el, amit tudatni akartam az álláshirdetőkkel. Ez volt az első motivációs levél, ami tökéletesen rólam szólt, autentikus módon, mert megmutatta, mennyire rajongok a kutyámért.”


A The Muse cikke nyomán

 


Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!


Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen