Szoftvermérnöknek a legjobb lenni

szerző: Jobline
2011 január 12.

Várhatóan szoftvermérnöknek lesz a legjobb, olaj- és gázipari munkásnak a legrosszabb lenni az Egyesült Államokban 2011-ben - derül ki a CareerCast.com nevű munkaügyi portál felméréséből.

A szakportál kétszáz szakmát vizsgált meg a juttatások, a munkahelyi környezet, az állásszerzési esélyek, a stressz és fizikai követelmények vonatkozásában hivatalos hatósági adatok és tanulmányok alapján.

A felmérés szerint a legjobb szakma 2011-ben a szoftvermérnöki lesz, hála a high-tech készülékek és hozzájuk tartozó alkalmazások iránti töretlenül bővülő keresletnek. Az ebbe a szakmába tartozók kedvező karrierkilátásokkal vághatnak neki az idei évnek, munkájuk jellemzően alacsony stresszel, csekély fizikai követelményekkel és jó fizetéssel jár. Szintén jó helyzetben vannak a matematikusok, kockázatelemzők és statisztikusok. A lista élén végző szakmákban rendszerint több mint kétszeresét - átlagosan évi 84 ezer dollárt (17,9 millió forint) - fizetik, mint a lista alján szereplő munkák esetében - az átlag itt 31 ezer dollár (6,6 millió forint) körül mozog.

A legrosszabb állás a felmérés szerint az olajfúró kutakon és a gázvezetékeknél dolgozó munkásoké. Ők jellemzően napi 12 órát dolgoznak nehéz fizikai körülmények között, ráadásul munkájuk veszélyes is. A lista alján található még a vasipari munkás, a favágó, a tetőfedő és a taxisofőr.

forrás: MTI

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen