Precíz kiválasztás az Audi-nál

szerző: Kutasi Judit
2011 március 30.

Nyelvtudás nélkül ma már kevesen reménykedhetnek abban, hogy elnyernek egy komolyabb pozíciót. Persze legalább ilyen fontos a csapatmunkára való képesség, a motiváció és a nyitottság. De hogyan zajlik egy nagy cégnél a toborzás-kiválasztás? A Jobline Magazin olvasói ezúttal az Audi Hungária Motor Kft. gyakorlatát ismerhetik meg.

Folyamatos toborzás

Több száz munkakör betöltését tervezi idén az Audi Hungária Motor Kft. A mintegy 6300 főt foglalkoztató vállalat személyügyi referens vezetője, Nagy Mihály a Jobline Magazinnak elmondta, jelenleg is legalább 60 nyitott pozícióra pályázhatnak a jelöltek. Elsősorban tárgyalóképes nyelvtudással rendelkező, műszaki vagy gazdasági végzettségű pályázókat keresnek. A kiválasztással foglalkozó szakember a jelenleg megpályázható állások közül kiemeli a Gyártástervező Mérnök - Elektromos meghajtások munkakört, a Mechanikus előszéria mérnöki pozíciót (az épülő új karosszériagyárba), illetve a Szakmai trénert, szintén a karosszériagyártás területére.

Ezeknél a pozícióknál a megfelelő felsőfokú szakképesítés és nyelvismeret mellett fontos pályázati feltétel a csapatmunkára való képesség, a motiváció és a nyitottság is. Az Audi-nál az adott szakmai vezető és a szakterülethez tartozó személyügyi referens közösen teszteli a leendő munkavállalókat. A kiválasztás első lépésében összegyűjtik az elvárási profil alapján legmegfelelőbb pályázatokat. Ezután kiválasztják azokat a jelölteket, akikkel személyesen is találkozni szeretnének. Nagy Mihály kifejti, a sikeres szakterületi interjút az Assessment Center (Értékelő Központ) követi, ahol egy napon keresztül az adott munkakörre szabott egyéni és csoportos feladatokkal tesztelik az esélyes jelentkezőket.

Bérsávok, juttatások

Az Audi Hungária Motor Kft. személyügyi referense hangsúlyozza, az elmúlt években egy olyan transzparens bérrendszert alakítottak ki, melynek alapja a munkakör-értékelés. Ennek megfelelően az adott munkakörökhöz rögzített bérsávok tartoznak. „Természetesen a szakmai tapasztalatot minden esetben figyelembe vesszük, és mozgási lehetőség is van a bérsávokon belül, de azoktól nem térünk el. Ez a transzparencia lehetővé teszi, hogy munkatársaink tudatosan, hosszú távra megtervezhessék karrierjüket” – teszi hozzá Nagy Mihály.

A toborzás-kiválasztás megkönnyítése érdekében a beérkezett önéletrajzokat egy pályázói adatbázisban gyűjtik. Megőrzik azoknak a munkavállalóknak a CV-jét is, akiket éppen nem hívnak be interjúra, de nyelvtudásuk, szakmai tapasztalatuk és iskolai végzettségük alapján a későbbi nyitott munkakörökre megfelelőek lehetnek. A szakember fontos szempontnak tartja, hogy a kiválasztási procedúra ne húzódjon el túlságosan. Céljuk, hogy – a pozíció kiírásának pillanatától – felsőfokú végzettséget elváró pozícióknál 10 hét alatt, középfokú végzettséget elváró munkakörökben pedig 4 hét alatt el tudjanak jutni a szerződéskötésig az új munkatárssal.

toborzás  •  kiválasztás  •  nyelvtudás  •  mérnök  •  Audi  •  álláskereső  •  jl_karrier
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen