Fiatalok Európai Állásbörzéje Budapesten

szerző: Kutasi Judit
2011 április 29.

Főként a fiatalokra fókuszál idén az Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) magyarországi szervezetének ingyenes nemzetközi állásbörzéje. A rendezvényen mintegy 25 európai munkáltató jelenik meg, és 16 ország képviselteti magát EURES-tanácsadóival. De pontosan kiket keresnek?

Elsősorban a vendéglátás, az építőipar, az informatika, az ipar, a kereskedelem és az egészségügy területén várják a külföldön munkát vállalni szándékozókat a Fiatalok Európai Állásbörzéjén április 29-én, pénteken Budapesten. Az Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) által szervezett ingyenes nemzetközi rendezvényen megjelenő európai munkáltatók útmutatást nyújtanak az Európai Gazdasági Térség tagállamainak élet- és munkakörülményeiről, munkaügyi szabályozásáról, valamint tanácsot adnak az érdeklődőknek a külföldi elhelyezkedés feltételeiről is. A rendezvényt előadások és workshop-ok kísérik.

A börze különleges aktualitása, hogy idén május 1-jétől Németországban és Ausztriában megszűnik a munkaerőpiaci korlátozás, és Svájc is megnyitja munkaerő-piacát az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott országok polgárai előtt. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tájékoztatása szerint így jövő hétfőtől már az összes tagállamban szabadon vállalhatnak munkát a magyar állampolgárok.

Az idei nemzetközi állásbörze lehetőséget biztosít a fiatal szakemberek számára, hogy külföldi és hazai munkáltatókkal találkozhassanak, azok állásajánlatait, gyakornoki lehetőségeit megpályázhassák. A szervezők felhívják az álláskeresők figyelmét arra, hogy idegen nyelvű önéletrajzot is vigyenek magukkal.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen