Elhelyezkedési esélyek az állásbörzéken

szerző: Kutasi Judit
2011 május 02.

Országszerte négy állásbörzén kapnak esélyt a héten a fiatalok, hogy megmutassák magukat a munkáltatóknak. A Karrier Plusz és a Jobline csapata az egyes helyszíneken segíti a pályázókat, hogy megtalálják a számukra megfelelő állást.

Győr

Kézzel fogható kapcsolat kialakítására törekszik a cégek és a hallgatók között Széchenyi István Egyetem Karrier és Öregdiák Irodája. A kiállító vállalatok a XVII. Győri Állásbörzén május 3-án, kedden 9:00 és 16:00 óra között várják a pályázókat. A börzét egy felkészítő nap előzi meg, amelyen a hallgatók előadássorozatokon, tréningeken vehetnek részt 2-án, hétfőn délután az egyetem VIP termében. A program célja a hallgatók felkészítése a munkáltatókkal történő kapcsolatteremtésre, karriertervezéssel, önéletrajzírással, a nonverbális kommunikációs és tárgyalástechnikai ismeretek fejlesztésével.

Piliscsaba

„Tiéd a pálya” – ezzel a felszólítással hirdetik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának május 4-i állásbörzéjét. A 6. alkalommal megrendezett találkozón a munkáltatók személyesen megismerkedhetnek a frissdiplomás és a végzés előtt álló, illetve a tanulmányaikat most kezdő, még elkötelezetlen hallgatókkal, mint leendő munkaerővel. A helyszínen tartott álláskeresési tréningeken a hallgatók többet megtudhatnak a hatékony elhelyezkedési stratégiákról, valamint motivációs levelük, CV-jük megírásában is segítséget kaphatnak.

Debrecen

„Börzére fel!” Több mint 50 kiállítóval és 300 munkalehetőséggel, szakmai gyakorlati helyekkel, céges gyakornoki programokkal, hazai és külföldi ösztöndíj-, illetve diákmunka lehetőségekkel várják az álláskeresőket a Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börzéjén szintén május 4-én, szerdán. A rendezvényen a kiállító cégek állásajánlatai mellett a látogatók a munkavállalás feltételeiről is tájékozódhatnak. Az egyetem főépületének díszudvarán a vállalati előadások mellett az érdeklődők karrier- és grafológiai tanácsadáson, ingyenes nyelvi szintfelmérésen, önéletrajz írási tanácsadáson, személyiség elemzésen vagy akár idegen nyelvű próbainterjúkon is részt vehetnek. A szervezők az egész Észak-alföldi régióból várják a résztvevőket.

Budapest

„Karriered kulcsa a Cégek Napja!” – állítják a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán (BGF). A pályázók május 5-én, csütörtökön 9.00-től 16:00 óráig ismerkedhetnek meg a kiállító cégek állásajánlataival. A jelentkezők grafológiai gyorselemzésen jobban megismerhetik saját képességeiket, személyiségüket, illetve megtudhatják, milyen munka lenne ideális a számukra. Amennyiben az álláskeresők abban bizonytalanok, hogy jó-e önéletrajzuk felépítése, illetve pályázati anyaguk minden szükséges információt tartalmaz-e, akkor pedig a BGF CV Ambulanciáján a helyük.

Aki pedig – bármelyik rendezvényen – regisztrál a HVG Karrier Plusz és a Jobline csapatának standjánál, egy Karrier Plusz 2011-es kiadvány birtokosa lehet. A mintegy 400 oldalas kézikönyvben 140 cég, 1000-nél több aktuális állásajánlata szerepel. A Karrier Plusz országjáró börze-körútjának további részleteiről beszámolunk a Jobline.hu Facebook oldalán, illetve a Jobline Magazinban.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen