Egymillió új munkahely jön létre Európában az idén!

szerző: Kutasi Judit
2011 június 10.

Legalább egymillió új munkahely jön létre még az idén Európában, az európai vállalatok pedig 1,8-2 százalékos gazdasági növekedéssel számolnak 2011-ben – hangzott el a Businesseurope, az európai munkaadók szervezetének budapesti ülésén.

„Európának vissza kell térnie a fenntartható növekedés útjára, meg kell tartania versenyképességét” – fejtette ki a találkozón Jürgen R. Thumann, a Businesseurope elnöke. Hozzátette: az ülés központi témája az volt, hogyan lehet bővíteni az innovációt Európában, és hogyan lehet megfelelni az új versenytársak – például Kína – megjelenése okozta kihívásoknak. A Businesseurope-nak az Európai Tanács június 24-i ülésére előkészített fő üzenete, hogy csak vállalkozásbarát környezetben lehet sikeresen előállítani új termékeket, szolgáltatásokat, valamint új munkahelyeket teremetni.

A munkaidő-irányelvvel kapcsolatban Jürgen R. Thumann elmondta: a szakszervezetekkel ősszel kezdik meg a tárgyalásokat, ezekbe Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős európai biztost is bevonják. A Businesseurope 35 európai állam több mint 20 millió európai vállalatát képviseli, ezeknél a cégeknél mintegy 120 millió munkavállaló dolgozik.

Forrás: MTI

munkahely  •  jl_karrier  •  Európa  •  növekedés
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen