A világ legőszintébb, legrosszabb önéletrajza

szerző: Kutasi Judit
2011 szeptember 14.

Az álláskereséssel kapcsolatos minden eddigi elképzelést felülmúlt önéletrajzával egy diplomás brit férfi. Brutálisan őszinte, azt is mondhatjuk, hogy a világ legőszintébb CV-jét írta meg annak érdekében, hogy megtalálja álmai állását. Pályázati anyagába ugyanis belevette, hogy munkahelyén már lopott és lusta is. S hogy mire jutott?!

Az örök kérdés: díjazzák-e a munkaadók a szokatlan önéletrajzokat? Ha csak egy kreatív CV-ről van szó, nagy eséllyel igen. De meddig mehet el egy álláskereső? Egy bizonyos határt nem szerencsés átlépni. Eddig valószínűleg nem...

A 28 éves férfi filozófus, de - mint életrajzában írta - végzettségét teljesen értelmetlennek tartja. Azt sem hallgatta el, hogy korábbi állásait unalmasnak, lélekölőnek találta. Hobbiként azt írta, hogy szereti lehunyni a szemét és azt képzelni, a Csillagok háborújából ő Darth Vader. A lopásokról annyit ír, hogy sütemények jelentik múltja sötét fejezetét. Lustaságán túl azt is bevallotta, hogy a pontosság sem az erőssége.

A pályázó azt reméli, hogy brutálisan őszinte életrajza álmai állásához juttatja, ugyanakkor megjegyzi: annak a valószínűsége, hogy létezik kedvére való munka, nulla. "Egyszerűen olyan önéletrajzot akartam írni, ami passzol hozzám. Úgy vélem, hogy ha valaki elolvasás után is lát bennem némi fantáziát, akkor jobb állást kaphatok, mint amilyenhez egy hagyományosan megírt életrajz révén jutnék" - idézte a férfit a brit Metro Online.

Az álláskeresőért eddig nemigen kapkodnak a munkáltatók, eddig összesen egy cég hívta be interjúra. Ugyanakkor több fejvadászcégtől dühödt válaszokat kapott. Ő azonban kitart őszinte stratégiája mellett, legalábbis amíg nem fogy el a cigarettája, mert akkor majd - mondja - lehet, hogy kémiai késztetést érez egy normális CV megírására.

Hogy egy vicces kísérletről, vagy valódi szándékról volt-e szó, nem tudni. Egy biztos: a munkaadók eddig nem igazán díjazták a férfi elképzelését.

karrier  •  CV  •  önéletrajz  •  jl_karrier  •  furcsa életrajz
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen