Rekordok börzéje

szerző: Kutasi Judit
2011 október 12.

A látogatók és a kiállítók számát tekintve is rekordot döntött a HVG múlt heti állásbörzéje. Két nap alatt 138 kiállító 3141 állásajánlata és több száz képzési ajánlata közül összesen 10.876 álláskereső válogatott a helyszínen. A munkakeresésnek még nincs vége: a börze honlapján egészen november 15-ig jelentkezni lehet a meghirdetett állásokra.

Munkahelyválasztás és várakozások

A korábbi tapasztalatokkal ellentétben a karriervásár többségében 20-30 év közötti pályakezdő vagy diplomás, tapasztalt válaszadója számára a legfontosabb munkahely választási szempontok közt első helyen már nem a fizetés áll, hanem az egyértelmű elvárások és fontos szerepet kapott a munka-magánélet egyensúlyának biztosítása is. A fontossági sorrendben előkelő szerepet kapott a tapasztalatszerzés lehetősége és a vállalati és személyes értékek egyezősége is. Napjaink szakképzett munkavállalója számára tehát az elhelyezkedési kihívások ellenére is fontosak a nem anyagi jellegű előnyök, vagyis szeretnék minél közelebbről megismerni azt, hogy milyen munkafeltételeket, munkakörnyezetet kínál számukra a munkaadó.

Elégedetlen, de bátor munkavállalók

A kérdőív eredményeiből kitűnik, a jelenleg is dolgozó munkavállalók többsége sajnos elégedetlen mind a munkájával (42 százalék), mind a fizetésével (59 százalék). Pozitív viszont, hogy az elégedetlen munkavállalók nem félnek váltani, a válaszadók közel 35 százaléka jelenleg is dolgozik és közben már a továbblépésen gondolkodik. A munkahelyváltás okai közt is egyre fontosabb szerepet kapott a szakmai továbblépés (14,78 százalék), de az anyagiak is hasonló mértékben hangsúlyosak (13,35 százalék) akkor, amikor egy alkalmazott váltáson gondolkodik. Az anyagiak tekintetében a kérdőív eredményeiből az derül ki, hogy az elégedetlenség egyik oka, hogy maguk a munkavállalók sincsenek tisztában piaci értékeikkel: sok esetben jóval több fizetéssel lennének elégedettek, mint amennyiről reálisan tudják, hogy szakmájukban piacképes fizetés lenne.

Állásbörze online is

Azok, akik épp állást keresnek vagy váltanának, de nem volt idejük kimenni az állásbörzére, online is kereshetnek az állások között. A kiállítókat ugyanis egészen november 15-ig megtalálhatják a börze honlapján, sőt jelentkezhetnek is a cégek által meghirdetett pozíciókra. A helyszíni, munkáltató-jelentkező közti interakció ugyanis online is lehetséges: a cégek saját online standján kérdezni, szavazni is lehet, illetve meg lehet nézni, hogyan mutatkoznak be a munkaadók. A rendszer működése egyszerű: a honlap fejlett keresőmotorral rendelkezik, így egy rövid regisztráció és az érdeklődés megadása után a rendszer automatikusan ajánlja azokat az állásokat, amik megfelelnek a felhasználó igényeinek.

További részletek: www.hvgallasborze.hu
karrier  •  állásbörze  •  munka  •  álláskereső  •  jl_karrier  •  online
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen