Több mint 3000 állásajánlat online is

szerző: Jobline
2011 október 27.

Mind látogatószámban, mind az állásajánlatok számában rekordot döntött az október 5-6-án megrendezett HVG Állásbörze: két nap alatt 138 kiállító 3141 állásajánlata és több száz képzési ajánlata közül összesen közel 11 000 álláskereső válogatott a helyszínen. A lehetőségeknek még mindig nincs vége, a börze honlapján egészen november 15-ig lehet jelentkezni a helyszínen meghirdetett állásokra.

Legkeresettebbek a mérnökök és az informatikusok voltak

A rendezvényre látogatók tájékozódását már a bejáratnál színes, a keresettebb szakterületekre koncentráló színkódolt mappa és kiadvány segítette, a látogatók pedig újdonságként Mosolykártyákkal díjazhatták a szimpatikus kiállítókat. Az összegyűjtött Mosolykártyák alapján az első napon a JOBSgarden – ITJobs, másnap pedig a Nestlé Hungária Kft. lett a ’Nap Kiállítója’ díj tulajdonosa.

Az állásbörze látogatói közt keresettek voltak a mérnökök (a cégek 64 százaléka kínált nekik állást) és az informatikusok (48 százalék), de könnyen találhattak maguknak ajánlatot a több nyelven magabiztosan beszélő  álláskeresők is (55 százalék). Az állásajánlatok mellett számtalan képzési lehetőség, önkéntes és diákmunka ajánlat, illetve színes programok közül válogathattak az érdeklődők.

Karrierépítési tanácsok több mint 1000 álláskeresőnek

A helyszínen az állásajánlatokon túl számtalan program is várta az érdeklődőket: karrier és önéletrajz tanácsadás, képzési és diákmunka lehetőségek, önkéntes alapítványok, egyesületek ajánlatai, próba nyelvvizsga és próbainterjú – csak néhány a programok közül. Az ElőadóTér álláskeresőknek szóló izgalmas előadásait, beszélgetéseit is nagy érdeklődés övezte, Ördög Nóra például több száz hölgynek mesélte el, hogy bár nem gondolnánk, de a médiában való elhelyezkedéshez a legfontosabb tulajdonság a türelem. A vállalkozó kedvűek akár egy LEGO építő versenyen is részt vehettek, vagy kipróbálhatták a Red Bull szimulációs játékait, telefonjait, illetve a különleges bicikliket is. A színes programokon mindkét nap több ezer ember fordult meg: volt, aki állást keresett, vagy csak szerette volna felmérni a lehetőségeit mielőtt kézbe kapja a diplomáját, míg másokat egy érdekes program vagy előadás vonzott a helyszínre.

Online folytatás – jelentkezési lehetőség a közel 3200 állásajánlatra november közepéig

A rendezvénnyel az első visszajelzések alapján mind a kiállítók, mind a látogatók elégedettek voltak, de a kapcsolatfelvételnek még nincs vége: az érdeklődők a börze honlapján egészen november 15-ig jelentkezhetnek a helyszínen meghirdetett állásajánlatokra. Az online állásbörze kiállítói itt érhetők el.

Standverseny – a látogatók szavazhatják meg a börze legszebb standját!

Az állásbörze hivatalos Facebook oldalán már lehet szavazni a látogatók által legszebbnek ítélt standokra. A győztes kiállítót a szervezők ajándékban részesítik, de maguk a szavazók is értékes és különleges ajándékokat nyerhetnek:

-       A JOBSgarden-ITJobs felajánlásában, a www.lasergame.hu támogatásával 1 szerencsés például 10 fő részére 1 óra Lézerharc játékot nyerhet korlátlan üdítőfogyasztással és mézes ajándékcsomaggal.

-       A Toshiba felajánlásában pedig 3 db ajándékcsomag vár gazdára borral és mindennel, ami a borozáshoz szükséges.

További részletek a HVG Állásbörze Facebook oldalán.

állásbörze  •  álláskeresés  •  jl_karrier  •  online  •  ajánlat
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen