Erre is felhasználható lesz az Erzsébet-utalvány

szerző: Jobline
2012 január 12.

Hideg és meleg étkezésre, tehát éttermekben és élelmiszerboltokban is be lehet majd váltani idén a rövidesen bevezetésre kerülő Erzsébet-utalványt - közölte a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. ügyvezető igazgatója egy, a témában tartott budapesti konferencián. Az új étkezési jegyeket 300, 400, 500, 600 és 1.000 forintos címletekben gyártják le, a munkáltatók ezek közül választhatnak majd.

Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) tulajdonában lévő, az utalványokat forgalmazó cég vezetője elmondta: már több mint 6 millió utalványt gyártottak le december 21-e óta a Pénzjegynyomdában. Az új utalványokat biztonsági jegyekkel, köztük hologrammal, fémszállal látják el. Hozzátette: meglepetésükre máris kaptak olyan jelzést, hogy valaki az egyik élelmiszerboltban megpróbált beváltani hamis Erzsébet-utalványt, annak ellenére, hogy még nincs is forgalomban.

Forrás: erzsebetutalvany.hu

Az ügyvezető jelezte azt is, hogy néhány hónapon belül megjelenik majd az Erzsébet-utalvány plasztikkártya változata is, ám az továbbra sem lesz kötelező, így az elektronikus és a papír alapú jegyrendszer párhuzamosan él majd egymás mellett. Elmondása szerint azokban a boltokban, éttermekben, üzlethálózatokban lehet majd beváltani az Erzsébet-utalványokat, amelyekkel a NÜSZ szerződést kötött. Jelezte: "hipermarket-láncokkal" nincs megállapodásuk.

Utalt arra is, hogy az Erzsébet-utalványok forgalmazásának eredményét - az idén várhatóan mintegy 10 milliárd forintot - az úgynevezett Erzsébet program keretében olyan szociális célokra fordítják, mint például a Soltész Miklós államtitkár által délelőtt bejelentett üdülési pályázatok.

Az MNÜA az üdülési csekkek kibocsátását befejezte, és hogy a csekkeket a Széchenyi Pihenő Kártya (más néven SZÉP-kártya) váltja fel. Számításaik szerint még mindig közel 11 milliárd forint értékben van "kint" üdülési csekk, ezért az MNÜA kuratóriuma úgy döntött, azok felhasználhatósági határidejét 2012. december 31-éig meghosszabbítja. Forrás: MTI

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen