Válság idején is fontos a dolgozók egészsége!

szerző: Jobline
2012 január 24.

A munkavállalók közérzetét, egyéni teljesítményét, illetve az összvállalati hatékonyságot is jelentős mértékben befolyásolja, mit tesznek az adott cégnél az alkalmazottak egészségéért és jól-létéért. Jó példa erre - válság idején - egy 153 fős építőipari cég, amely tíz millió forintos egészségprogramot valósított meg 2011-ben.

Kiemelt figyelmet fordít a dolgozók egészségvédelmére és sportolási lehetőségek biztosítására a Market Építő Zrt., ezért munkatársaik számára kivételes sportolási lehetőségeket biztosítanak. Bertók Ibolya, a vállalat HR igazgatója a Jobline Magazinnak elmondta, bevezették az ISO 28001 munkahelyi egészségvédelem és biztonsági irányítási rendszert. 2011-ben pedig, a megszokott juttatásokon felül további lehetőségeket biztosítottak a kollégáknak a TÁMOP-6.1.2/A-09/1-KMR-2010-0321 pályázaton elnyert közel tíz millió forintos támogatásnak köszönhetően.

A humán szakember hangsúlyozza, a program keretében egészségfejlesztéssel kapcsolatos előadássorozatot tartottak az alkalmazottaknak a foglalkozási betegségekről és gerincbántalmakról, a mentális és idegrendszeri betegségekről, a stressz kezelésről, valamint a füstmentes életmód előnyeiről.

Emellett személyre szóló egészségfejlesztési terveket készítettek, sporteszközöket szereztek be, továbbá rendszeresen szerveztek edzéseket és kirándulásokat a dolgozók számára. Tavaly négy alkalommal kirándultak a Budai-hegyekben, heti egyszeri úszás lehetőséget biztosítottak az érdeklődőknek, kéthetente tartottak futball- és teniszedzést, valamint havonta egyszer squash tréninget. Az utóbbi sportágból bajnokságot is rendeztek. Bertók Ibolya hozzátette, alkalmazottaik átlagéletkora 32 év, nyilván ennek is köszönhető a sportprogram sikere. Tapasztalata szerint a dolgozók a magas színvonalú szakmai munka mellett lojalitással hálálják meg a vállalati gondoskodást.

Számos díj mellett Közép-Európa legjelentősebb ingatlanfejlesztői szaklapja, a CIJ - Építészet és Befektetés - ítélete szerint 2011-ben a legjobb iroda-, bevásárlóközpont és szállodafejlesztés kivitelezője a Market Építő Zrt. volt Magyarországon.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen