Nem is olyan extrém sport az álláskeresés?

2012 január 31.

Biztosan ismerik az érzést, akik kerestek már munkát: még csak vissza sem jeleznek a cégek a pályázatra, és hiába lennénk megfelelő jelöltek, nem hívnak be az interjúra. Álláskeresőként gyakran kívánjuk, bárcsak kaphatnánk öt percet, hogy személyesen beszéljünk a döntéshozóval és meggyőzzük őt alkalmasságunkról.

Van mód arra, hogy megkapjuk saját öt percünket nem egy, hanem akár több munkaadónál is. A HVG Állásbörzéjén február 22-23-án közvetlenül a kiszemelt cég(ek)től tudhatjuk meg, pontosan mivel foglalkoznak, milyen pozíciót hirdetnek és mit kínálnak számunkra.

A sikeres személyes bemutatkozás érdekében a börzén a látogatók segítséget kapnak a felkészüléshez. Így mielőtt „megtámadnánk” álmaink munkaadóját, a helyszíni előadásoknak, tanácsadásoknak köszönhetően megtudhatjuk, megfelel-e a követelményeknek az önéletrajzunk, és visszajelzést kaphatunk arról is, hogyan viselkedjünk élesben egy állásinterjún.

A legutóbbi, őszi állásbörze látogatói közt a legkeresettebbek a mérnökök és az informatikusok voltak, és várhatóan ismét sok hasonló pozíciót hirdetnek meg a cégek, valamint különleges kiegészítő programok is várják e területek szakembereit. 2012-ben például Logikai játéksarokban vagy az Opel CreActivity versenyén mérhetik össze tudásukat a jövő mérnökei.

A tavaly ősszel nagy sikerrel zárult, közel 11.000 látogatót vonzó kiállítás idén 10. alkalmát ünnepli, így ismét újdonságokkal, érdekességekkel várja a látogatókat.

Mérnök Napok, Nemzetközi Tér, online állásbörze, Önkéntes és DiákSziget az alternatív karrierlehetőségek felvonultatására, Mosolykártyák és színkódos segítség a kiállítók és látogatók egymásra találása érdekében – néhány példa az évek során bevezetett újítások közül.

Ezek közül a látogatói visszajelzések alapján a szervezők továbbfejlesztették a Mosolykártya és a színkódolás rendszerét, valamint tavasszal bevezetik a helyszíni jelentkezést segítő e-Reg rendszert is.

Amennyiben az álláskereső úgy érzi, testileg, lelkileg felkészült a bemutatkozásra, nincs más hátra, mint odaállni a kiszemelt munkaadó elé és meggyőzni őt az alkalmasságáról. Első lépésként érdemes regisztrálni a börzére és felkészülni a honlapon található tanácsoknak és kiállítói információknak köszönhetően!

A 2012 tavaszi állásbörze további részletei, regisztráció, kiállítói és programlista: www.hvgallasborze.hu

karrier  •  munka  •  álláskeresés  •  elhelyezkedés  •  állás  •  jl_karrier  •  HVG Állásbörze
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen