Így robbanhat be gyorsan a munkaerőpiacra

szerző: Kutasi Judit
2012 február 20.

A munkaadók lassú reagálása, az elhúzódó kiválasztási folyamat és az elhelyezkedéssel járó stressz jelenti a legtöbb gondot az álláskeresők számára jelenleg a munkaerőpiacon – derült ki a HVG Állásbörze januárban, ezer munkavállaló megkérdezésével készített felméréséből. De hogyan lehet a hónapokig tartó reménytelen pályázási időszakot lerövidíteni?

Átlagosan négy-öt hónapig tartott legutóbbi álláskeresésük azoknak a munkavállalóknak, akik már legalább egy munkahelyet tudnak a hátuk mögött. A HVG Állásbörze múlt hónapban, ezer munkavállaló megkérdezésével készített felméréséből az is kiderült, mit gondolnak maguk a pályázók a hosszadalmas folyamat és a sikertelenség okairól. Az álláskereséssel kapcsolatban sokaknál kialakuló frusztráció egyik alapvető oka, hogy pályázatuk sokszor teljesen visszhang nélkül marad.

Nem kell azonban sokat várniuk az álláskeresőknek a visszajelzésre a HVG Állásbörzéjén, február 22-23-án a SYMA Rendezvényközpontban, ahol közvetlenül a kiszemelt cégek HR-eseitől tudhatják meg, milyen pozíciókat hirdetnek, illetve megfelelnek-e a kiválasztási kritériumoknak. A két napos rendezvényen több ezer állásajánlat mellett képzési, továbbtanulási és diákmunka lehetőségek is várják az érdeklődőket.

A börze előzetes adatai szerint a kiállítók 91 százaléka kínál majd pályakezdőknek szóló ajánlatokat, viszont ennél is magasabb, 95 százalék azoknak az aránya, akik tapasztalatot igénylő pozíciókat is meghirdetnek a helyszínen. A munkáltatók 67 százaléka kifejezetten senior szakembereket keres, 54 százalékuk pedig akár vezetői pozíciókat is ajánl a rendezvény látogatóinak.

Az állásajánlatok szakterületek szerint is megoszlanak, így a kiállítók kétharmada mérnöki, műszaki, gazdasági és pénzügyi pozíciókat kínál, több mint 60 százalékuk pedig informatikai szakembereket, illetve magabiztos nyelvtudással rendelkező munkavállalókat is keres.

Emellett a börzén személyes tanácsadási lehetőségek, illetve a fenti problémákra és az információ-hiányra választ adó előadások várják az érdeklődő álláskeresőket. Főbb témák: Gerilla Önéletrajz, avagy miken kell változtatnod, ha ki szeretnél tűnni az álláskeresők tömegéből?; Tíz nélkülözhetetlen tipp a sikeres bértárgyaláshoz; Állásvadászat 2.0 - Workshop a Social Media eszközök okos használatáról, hogy garantáltan Te lehess a HR-es kedvenc „prédája”; Sikeres női karrierek; A succesful job interview - Tippek és trükkök a garantált sikerhez, angolul.

A börzével kapcsolatos további részletek, regisztráció, kiállító- és programlista: www.hvgallasborze.hu

karrier  •  munka  •  elhelyezkedés  •  állás  •  jl_karrier  •  karrierépítés  •  HVG Állásbörze
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen