Több száz munkahelyet hoz létre Nyíregyházán a Raiffeisen

szerző: Jobline
2012 június 01.

Nyíregyházán hozza létre új pénzintézeti műveleti központját a Raiffeisen Bank Zrt. - jelentette be Martin Melkowitsch vezérigazgató-helyettes csütörtökön a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára is.

A bankvezető közölte: a műveleti centrumot a magyar kormány és a nyíregyházi önkormányzat támogatásával alakítják ki, és a beruházás idei első üteme után százötvenen, majd az azt követő három-négy évben hat-nyolcszázan juthatnak munkához a pénzintézeti központban.

Czomba Sándor államtitkár tájékoztatása szerint a magyar állam a munkahelyteremtéshez és a dolgozók képzéséhez ad támogatást a banknak, az összeg dolgozóként nem éri el az egymillió forintot. Tamás Péter, a Raiffeisen Bank kooperációs igazgatója az MTI kérdésére válaszolva nem árulta el az új bankműveleti központ kialakításának tervezett költségét, mindössze azt közölte, hogy milliárdos nagyságrendű befektetésről van szó.

Forrás: Fazekas István

A központ helyszínének - folytatta - Nyíregyházát egy évig tartó elemzés után, számos külföldi és tíz magyar nagyváros közül választották ki. A döntésben az játszott főszerepet, hogy a szabolcsi megyeszékhelyen rendelkezésre áll A-kategóriás épület a központ létrehozásához, adott a jó alapképzettségű munkaerő, illetve a város jól megközelíthető, továbbá jelentős fogadókészséget és támogatást tapasztaltak a helyi önkormányzat vezetőinek részéről.

Czomba Sándor a foglalkoztatás javítása szempontjából kiemelkedőnek nevezte a Raiffeisen bankműveleti központ kialakítását, és azt, hogy a pénzintézet, amely a képzés segítése mellett nyolc hónapon át 70 százalékos mértékű bruttó bértámogatást is kap majd a dolgozók alkalmazásához, a szokásos négy helyett nyolc hónapos továbbfoglalkoztatást vállalt a felvételre kerülő alkalmazottaknál.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), Nyíregyháza polgármestere a sajtótájékoztatón arról szólt, hogy a képzési programba a helyi főiskolát tervezik bevonni, és az önkormányzat külön munkacsoport alakításával segíti a bank befektetésének megvalósítását. Rezsőfi István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatója elmondta: már hétfőtől fogadja a szervezet helyi kirendeltsége az első 150 dolgozó közé jelentkezőket, akiket 1,5-2 hónap alatt választanak ki. Augusztus elsején pedig megkezdik elméleti képzésüket, novemberben pedig a gyakorlati oktatásukat, majd december elsejétől a jól vizsgázók már munkába is állhatnak.

Tamás Péter hozzáfűzte: követelmény, hogy a leendő munkatársak legalább 10 százaléka angol nyelven is beszéljen, ezért a Nyíregyházi Főiskolán korábban végzett hallgatók jelentkezését is várják dolgozni a bankműveleti központba. Az oktatási intézményben a jelenlegi diákoknak pedig állásbörzén ajánlják majd az elhelyezkedési lehetőséget.     A bankcentrumot egy eddig üzletközpontként működő, 2.700 négyzetméteres épületben tervezik kialakítani, amelynek tulajdonosával már előrehaladott tárgyalásokat folytatnak.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen