Több mint 4 ezer új munkahely jön létre a kis- és középvállalkozásoknál

szerző: Jobline
2012 június 05.

Több mint 4 ezer új munkahely jön létre a magyarországi kis- és középvállalkozásoknál (kkv-knál) az NGM munkahelyteremtő pályázatának köszönhetően a tárca keddi tájékoztatása szerint.

A minisztérium közleményben tudatta, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból rendelkezésre álló 10 milliárd forintos keretre a pályázatokat befogadó munkaügyi központokhoz 750 pályázat érkezett, 10,3 milliárd forint támogatási igénnyel.

A pályázatok szigorú formai és tartalmi szűrését követően végül 584 vállalkozás nyert el vissza nem térítendő támogatást 4.010 új munkahely kialakításához, 7,3 milliárd forint értékben - írja az NGM, hozzátéve, hogy a támogatás egyúttal 6.234 munkahely megőrzését is segíti, mert a pályázók vállalták, hogy a meglevő létszámukat is megtartják további két évig. A vissza nem térítendő támogatás elsősorban új gépek, berendezések, műszaki eszközök beszerzését, új létesítmények építését segíti.

A pályázók között előnyben részesültek a hátrányos helyzetű térségben működő kkv-k, ennek is köszönhető, hogy az elnyert összeg 87,4 százaléka az ország négy hátrányos helyzetű régiójába kerül.

kkv  •  munkahely
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen