Kik elégedettek a fizetésükkel?

szerző: Jobline
2012 június 11.

A Legjobb munkahely felmérés szerint a termelő cégeknél munkát vállalók csaknek 60 százaléka elégedett juttatásaival, szemben az országos átlag 54 százalékával - írja a Napi Gazdaság.

A termelő vállalatoknál a munka jellege és a fizetés szintje miatt az átlagosnál jobban érvényesül a fizetés motivátor hatása - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Steigerwald Zsuzsa, az Aon Hewitt tanácsadója. Az Aon Hewitt idén tizedik éve indítja el a Legjobb munkahely felmérést, ami konkrét megoldásokat kínál a dolgozók elkötelezettségének és az üzleti eredményességének növelésére.

Steigerwald Zsuzsa hozzátette, ha a fizetés nem ér el egy bizonyos minimális szintet, az komoly problémát okozhat, emellett egy meghatározott többlet felett már nincs a bérnek annyira motivációs hatása.

Az Aon Hweitt felméréséből kiderül, hogy a termelő szektorban az átlagosnál kisebb arányban érzik, hogy a legutóbbi teljesítményértékelésül a valós teljesítményüket tükrözi.

Magyarországon a dolgozók 64 százalékával szemben a termelő ágazatokban csupán 52 százalék büszke arra, hogy a jelenlegi munkáltatójánál dolgozik. A termelő szférában a megkérdezettek 44 százaléka úgy érzi, hogy figyelembe veszik az ötleteiket.

felmérés  •  bér  •  fizetés
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen